gastro postao
Mladi krumpir, orasi i nešto zelenog povrća, efektan su i ukusan ljetni prilog svakom roštilju.
Osim klasične krumpir salate koju obožavamo, salata od pečenog krumpira s orasima još je jedan način pripreme krumpir salate koju ćete trenutno zavoljeti. Pripremite sve sastojke i vinaigrette od senfa, pomiješajte ih i uživajte u bogatstvu okusa jedne posebne krumpir salate.
Potrebno vam je:
- Mladi krumpir
- Orasi
- Svježi bosiljak
- Luk
- Češnjak
- Senf
- Limunov sok
- Ocat
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Mladi krumpir očistite, zalijte maslinovim uljem i pospite soli i paprom.
- Stavite ih u pećnicu i povremeno protresite.
- Vinaigrette pripremite tako da pomiješate nasjeckani češnjak sa soli dok se ne pretvori u laganu pastu.
- U posudi pomiješajte takav češnjak, senf, limunov sok i malo octa.
- Miješajte dok se ne sjedini.
- Kad je krumpir pečen, ubacite ga u veliku zdjelu, dodajte sjeckani luk i zalijte dressingom.
- Vilicom lagano razbijte koru na krumpirima.
- Pustite neko vrijeme da se poveže, a prije samog serviranja dodajte svježi bosiljak i orahe.
Dobar tek!