Iznimna kvaliteta ovih čokolada za kuhanje proizlazi iz savršene harmonije biranih kakao zrna te visoke topivosti koja će osigurati uspjeh u izradi vrhunskih slastica.
Nestlé Dessert možete pronaći na tržištu u dvije varijante:
Nestlé Dessert Noir 52%
Nestlé Dessert Corsé 65%
Nestlé Dessert Noir 52% predstavlja idealan udio kakaa u vašoj čokoladi za kuhanje, dok je Nestlé Dessert Corsé 65% idealan za slastice koje pretpostavljaju veću količinu kakaa i time pružaju bogatiji čokoladni okus.
Za Nestlé Dessert Tortu od čokolade i pistacija za četiri osobe trebat će vam:
Krema: 160 g Nestlé Dessert Corsé čokolade (nasjeckane), 75 g šećera, 4 žumanjka, 200 ml slatkog vrhnja (tučenog u šlag)
Tijesto: 100 g šećera, 120 g očišćenih pistacija, sitno mljevenih, malo soli, 4 bjelanjka, 2 lista želatine, 2 žlice ruma ili konjaka
Glazura: 150 g Nestlé Dessert Noir čokolade, nasjec-kane, 70 ml slatkog vrhnja, 30 g maslaca, nekoliko cijelih pista¬cija za dekoraciju
Priprema:
Tijesto:
1: Zagrijte pećnicu na 180°C. Istucite bjelanjke sa šećerom i malo soli u čvrsti snijeg. U snijeg pažljivo umiješajte pistacije. Razmažite smjesu po limu obloženim masnim papirom ili po dnu 2 manja kalupa (od 18 ili 20 cm).
2: Pecite 10-12 min dok nije suho na dodir. Ostavite da se ohladi. Ako ste koristili lim, izrežite iz tijesta dva kruga veličine kalupa.
Krema:
1: Rastopite čokoladu na pari zajedno sa slatkim vrhnjem i držite na toplom.
2: Namočite listiće želatine u hladnu vodu i ostavite 10 min da omekšaju.
3: Zagrijte šećer s 2 žlice vode i pustite da se rastopi na laganoj vatri. Nastavite kuhati dok sirup ne počne ključati i dok se ne počnu pojavljivati veći mjehurići.
4: U međuvremenu tucite žumanjke s mikserom iznad pare. Kad su žumanjci topli počnite ulijevati šećerni sirup miksajući sve dok se žumanjci ne napuhnu i smjesa ne postane relativno čvrsta.
5: Zagrijte rum u lončiću i u njemu rastopite želatinu.
6: Umiješajte u žumanjce prvo rastopljenu čokoladu s vrhnjem, a zatim rastopljenu želatinu.
7: Stijenke kalupa za tortu obložite prozirnom folijom. Stavite jedan krug tijesta na dno kalupa, premažite polovicom kreme i na nju položite drugi krug. Stavite u zamrzivač na 1 sat da se krema stisne.
Glazura:
1: Rastopite čokoladu na pari, umiješajte vrhnje i maslac i miješajte dok nije homogeno.
2: Prelijte tortu glazurom, ukrasite nasjeckanim pistacijama i vratite u zamrzivač da se glazura stisne prije posluživanja.
Recept pripremila: Ana Ugarković