01. prosinca 2015.

Nestlé Dessert čokolade za savršene čokoladne deserte

Nestlé Dessert čokolade
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Nestlé je oduvijek predstavljao sinonim za vrhunsku čokoladu.

Iznimna kvaliteta ovih čokolada za kuhanje proizlazi iz savršene harmonije biranih kakao zrna te visoke topivosti koja će osigurati uspjeh u izradi vrhunskih slastica.

Nestlé Dessert možete pronaći na tržištu u dvije varijante:
Nestlé Dessert Noir 52%
Nestlé Dessert Corsé 65%

Nestlé Dessert Noir 52% predstavlja idealan udio kakaa u vašoj čokoladi za kuhanje, dok je Nestlé Dessert Corsé 65% idealan za slastice koje pretpostavljaju veću količinu kakaa i time pružaju bogatiji čokoladni okus.

Za Nestlé Dessert Tortu od čokolade i pistacija za četiri osobe trebat će vam:

Krema: 160 g Nestlé Dessert Corsé čokolade (nasjeckane), 75 g šećera, 4 žumanjka, 200 ml slatkog vrhnja (tučenog u šlag)

Tijesto: 100 g šećera, 120 g očišćenih pistacija, sitno mljevenih, malo soli, 4 bjelanjka, 2 lista želatine, 2 žlice ruma ili konjaka

Glazura: 150 g Nestlé Dessert Noir čokolade, nasjec-kane, 70 ml slatkog vrhnja, 30 g maslaca, nekoliko cijelih pista¬cija za dekoraciju

Priprema:
Tijesto:
1: Zagrijte pećnicu na 180°C. Istucite bjelanjke sa šećerom i malo soli u čvrsti snijeg. U snijeg pažljivo umiješajte pistacije. Razmažite smjesu po limu obloženim masnim papirom ili po dnu 2 manja kalupa (od 18 ili 20 cm).
2: Pecite 10-12 min dok nije suho na dodir. Ostavite da se ohladi. Ako ste koristili lim, izrežite iz tijesta dva kruga veličine kalupa.

Krema:
1: Rastopite čokoladu na pari zajedno sa slatkim vrhnjem i držite na toplom.
2: Namočite listiće želatine u hladnu vodu i ostavite 10 min da omekšaju.
3: Zagrijte šećer s 2 žlice vode i pustite da se rastopi na laganoj vatri. Nastavite kuhati dok sirup ne počne ključati i dok se ne počnu pojavljivati veći mjehurići.
4: U međuvremenu tucite žumanjke s mikserom iznad pare. Kad su žumanjci topli počnite ulijevati šećerni sirup miksajući sve dok se žumanjci ne napuhnu i smjesa ne postane relativno čvrsta.
5: Zagrijte rum u lončiću i u njemu rastopite želatinu.
6: Umiješajte u žumanjce prvo rastopljenu čokoladu s vrhnjem, a zatim rastopljenu želatinu.
7: Stijenke kalupa za tortu obložite prozirnom folijom. Stavite jedan krug tijesta na dno kalupa, premažite polovicom kreme i na nju položite drugi krug. Stavite u zamrzivač na 1 sat da se krema stisne.

Glazura:
1: Rastopite čokoladu na pari, umiješajte vrhnje i maslac i miješajte dok nije homogeno.
2: Prelijte tortu glazurom, ukrasite nasjeckanim pistacijama i vratite u zamrzivač da se glazura stisne prije posluživanja. 

Recept pripremila: Ana Ugarković 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.