04. travnja 2016.

Novi festival ružičastih vina: Pink Day Slovenia!

Rose
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Festival vina Pink Day Slovenia održat će se u Narodnom domu Maribor 7. travnja, pod pokroviteljstvom udruge WOW – Women on Wine, i u suradnji s Institutom za turizam Maribor, općinom Maribor te Institutom za vinski turizam SloWINEa.

Glavni cilj festivala je, uz zabavu i kušanje, da potakne žene da uče o vinu i integraciji različitih oblika suradnje, kako u vinskom svijetu kao u drugom poslovanju.

Nastojat će se prvenstveno podići kultura pijenja vina u Sloveniji, na suptilnijiji, ženstveniji i elegantan način.

Pink day | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Broj izlagača i posjetitelja će biti ograničen jer je želja organizatora da napravi još jedan važan korak naprijed - prema priznavanju, uživanju i poštovanju prema vinu i ogromnom trudu vinara.

Pink day | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Festival je međunarodnog karaktera, a pripremljen je bogat popratni program - u obliku raznih radionica i edukacija za sve posjetitelje, a ne samo žene.

Pink Day Slovenia ima humanitarni karakter - glavni događaj bit će 6. travnja u Old Vine House u Mariboru - bit će to aukcija vina i slika, čiji će prihod biti doniran za organizaciji socijalno osjetljivih skupina.

Festival PINK DAY SLOVENIA je bliska integracija dviju susjednih zemalja, šansa za druženje ali i poslovne integracije ne samo vinskog svijeta, nego na svim područjima u obje zemlje.

Živjeli!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.