15. lipnja 2016.

Novo ruho punjenih paprika

Punjene paprike
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite paprike u punom sjaju, dajte im da igraju glavnu ulogu kraj moćnog mljevenog mesa.

Sezona paprika traje, a mi vam donosimo odličan način da ih iskoristite. Recept za paprike punjene mljevenim mesom po vašem izboru, rižom i sirom idealna su ideja za ručak kada nemate vremena stajati u kuhinji. Napravite pripremu, ubacite ih u pećnicu i pustite da se peku dok obavljate druge poslove. Koristite žute ili crvene paprike kako bi jelo poprimilo slatkaste tonove.

Potrebno vam je:

  • 6 velikih paprika
  • ½ kg mljevenog mesa
  • Luk
  • Pelati
  • ½ šalice riže dugog zrna
  • Voda
  • Sir
  • Začini

Priprema:

  1. Paprikama odrežite zeleni dio i očistite ih od koštica.
  2. Ostatke nasjeckajte.
  3. Kuhajte cijele paprike 5 minuta u kipućuj vodi, izvadite ih pa im lagano zasolite unutrašnjost.
  4. Mljeveno meso pirjajte na luku i ostacima paprike.
  5. Dodajte mu pelate, rižu, vodu i začinite soli i paprom.
  6. Kuhajte pokriveno dok riža ne postane al dente.
  7. Umiješajte ribani sir.
  8. Napunite paprike i pecite ih na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.