28. rujna 2016.

Obavezno posjetite Festival Stare loze - najstarije vinove loze na svetu

Maribor
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Festival Stare loze vrhunski je kulinarsko-vinsko-kulturni festival u Mariboru, najveća jesenja turistička priredba u Sloveniji. Na njemu sudjeluje preko 500 učesnika, pa kako je to na tek nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba...

Festival Stare loze (Hiša Stare Trte) smješten je u centru prekrasnog Maribora. Riječ je o dokazano najstarijoj lozi na svijetu, ovjekovječenoj u Guinnessovoj knjizi rekorda, i staroj više od 400 godina.

Pa ako još niste posjetili predivnu šetnicu uz rijeku Dravu, popularni Lent, vrijeme je da to učinite s čašicom u ruci!

Ovaj festival se održava od 2. listopada do 11. studenog 2016. i pruža priliku za susrete stručnjaka i ljubitelja vina, za zabavu i učenje, za odrasle i djecu, za tijelo i dušu.

Maribor | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Festival Stare loze vrhunac je cijelog niza priredbi do dana Sv. Martina, koji se u Mariboru organizira upravo u čast Staroj lozi, najstarijoj lozi na svijetu, najvećoj etnografskoj znamenitosti Maribora i simbolu bogate vinske kulture Maribora i Štajerske. To je i polazišna točka i cilj svih vinskih cesta, koje se isprepliću po brdovitoj vinorodnoj okolini.

Da ne duljimo previše, ovdje je program festivala, i nadamo se da se vidimo!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.