10. svibnja 2016.

Ručak do 50 kuna: Krem juha i tjestenina s piletinom i povrćem

juha
foto: Davor Višnjić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Saša Polojac donosi vam recepte za obiteljski ručak do 50 kuna.

Često puta pomislite kako nije moguće napraviti ručak s 50 kuna u novčaniku. Naš chef Saša Polojac će vas razuvjeriti. Podijelio je recepte za koje vam ne treba više od 50 kuna. Pripremio je krem juhu od mrkve i rajčice te tjesteninu s piletinom i povrćem.

krem juha | Author: Davor Višnjić/PIXSELL foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Krem juha od mrkve i rajčice

Sastojci:

  • 200 g mrkve
  • 500 ml pirea od rajčice
  • 125 g tjestenine
  • crveni luk
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Na malo ulja izdinstajte crveni luk i sitno sjeckanu ili naribanu mrkvu. 
  2. Kada se mrkva smekša podlijte rajčicom i po želji dodajte češnjaka. Podlijte vodom i kuhati 10-ak minuta. 
  3. Začinite solju, paprom, po želji s malo vegete i ukoliko je kiselo dodati malo šećera. 
  4. U posebnoj posudi skujate tjesteninu te ja spojite s juhom. 
piletina | Author: Davor Višnjić/PIXSELL foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Tjestenina s piletinom i povrćem

Sastojci:

  • 250 g tjestenine penne
  • 400 g pilećeg filea
  • 40 g tikvica
  • 40 g mrkve
  • celer
  • 500 ml pirea od rajčice
  • crveni luk
  • vegeta
  • crvena paprika u prahu
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Na malo masnoće prepržite piletinukoju ste prethodno izrezali na tanke rezance.
  2. Kada je piletina dobila zlatnu boju dodajte na rezance izrezan luk te mrkvu i pirjajte minutu, dvije nakon toga dodajte celer i tikvice te pirjajte još koju minutu i zalijte rajčicom.
  3. Začinite po želji.
  4. Dok se meso pirja u umaku u posebnoj posudi skuhatje tjesteninu. 
  5. Ukoliko želite  dobiti dodatnu kvalitetu, tijesto nemojte ispirati nego ga direktno iz vode spojite s umakom kako bi dalo svoju okus umaku i istovremeno bolje primilo umak na sebe.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.