gastro postao
                                            
                                        
                                    Chef Saša Polojac donosi vam recepte za obiteljski ručak do 50 kuna.
                                
                                
                                    
                                
                                Često puta pomislite kako nije moguće napraviti ručak s 50 kuna u novčaniku. Naš chef Saša Polojac će vas razuvjeriti. Podijelio je recepte za koje vam ne treba više od 50 kuna. Pripremio je krem juhu od mrkve i rajčice te tjesteninu s piletinom i povrćem.
Krem juha od mrkve i rajčice
Sastojci:
- 200 g mrkve
 - 500 ml pirea od rajčice
 - 125 g tjestenine
 - crveni luk
 - sol
 - papar
 
Priprema:
- Na malo ulja izdinstajte crveni luk i sitno sjeckanu ili naribanu mrkvu.
 - Kada se mrkva smekša podlijte rajčicom i po želji dodajte češnjaka. Podlijte vodom i kuhati 10-ak minuta.
 - Začinite solju, paprom, po želji s malo vegete i ukoliko je kiselo dodati malo šećera.
 - U posebnoj posudi skujate tjesteninu te ja spojite s juhom.
 
Tjestenina s piletinom i povrćem
Sastojci:
- 250 g tjestenine penne
 - 400 g pilećeg filea
 - 40 g tikvica
 - 40 g mrkve
 - celer
 - 500 ml pirea od rajčice
 - crveni luk
 - vegeta
 - crvena paprika u prahu
 - sol
 - papar
 
Priprema:
- Na malo masnoće prepržite piletinukoju ste prethodno izrezali na tanke rezance.
 - Kada je piletina dobila zlatnu boju dodajte na rezance izrezan luk te mrkvu i pirjajte minutu, dvije nakon toga dodajte celer i tikvice te pirjajte još koju minutu i zalijte rajčicom.
 - Začinite po želji.
 - Dok se meso pirja u umaku u posebnoj posudi skuhatje tjesteninu.
 - Ukoliko želite dobiti dodatnu kvalitetu, tijesto nemojte ispirati nego ga direktno iz vode spojite s umakom kako bi dalo svoju okus umaku i istovremeno bolje primilo umak na sebe.