gastro postao
Chef Saša Polojac donosi vam recepte za obiteljski ručak do 50 kuna.
Često puta pomislite kako nije moguće napraviti ručak s 50 kuna u novčaniku. Naš chef Saša Polojac će vas razuvjeriti. Podijelio je recepte za koje vam ne treba više od 50 kuna. Pripremio je krem juhu od mrkve i rajčice te tjesteninu s piletinom i povrćem.
Krem juha od mrkve i rajčice
Sastojci:
- 200 g mrkve
- 500 ml pirea od rajčice
- 125 g tjestenine
- crveni luk
- sol
- papar
Priprema:
- Na malo ulja izdinstajte crveni luk i sitno sjeckanu ili naribanu mrkvu.
- Kada se mrkva smekša podlijte rajčicom i po želji dodajte češnjaka. Podlijte vodom i kuhati 10-ak minuta.
- Začinite solju, paprom, po želji s malo vegete i ukoliko je kiselo dodati malo šećera.
- U posebnoj posudi skujate tjesteninu te ja spojite s juhom.
Tjestenina s piletinom i povrćem
Sastojci:
- 250 g tjestenine penne
- 400 g pilećeg filea
- 40 g tikvica
- 40 g mrkve
- celer
- 500 ml pirea od rajčice
- crveni luk
- vegeta
- crvena paprika u prahu
- sol
- papar
Priprema:
- Na malo masnoće prepržite piletinukoju ste prethodno izrezali na tanke rezance.
- Kada je piletina dobila zlatnu boju dodajte na rezance izrezan luk te mrkvu i pirjajte minutu, dvije nakon toga dodajte celer i tikvice te pirjajte još koju minutu i zalijte rajčicom.
- Začinite po želji.
- Dok se meso pirja u umaku u posebnoj posudi skuhatje tjesteninu.
- Ukoliko želite dobiti dodatnu kvalitetu, tijesto nemojte ispirati nego ga direktno iz vode spojite s umakom kako bi dalo svoju okus umaku i istovremeno bolje primilo umak na sebe.