04. veljače 2014.

Pečeni čokoladni mousse

Pečeni čokoladni mousse
Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Mousse bi u sredini trebao ostati mekan kako bi čokolada u potpunosti došla do izražaja

Sastojci:

175 g Nestlé Dessert Corsé čokolade, nasjeckane

140 g omekšalog maslaca

7 jaja

200 g šećera

35 g kakaa u prahu

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 210°C. Premažite maslacem jedan veći (24­-26 cm) kalup za torte ili 6 manjih vatrostalnih posuda za soufflé ili lazanje. Rastopite čokoladu na pari i kad je već skoro sasvim rastopljena, dodajte maslac i sve dobro izmiješajte. Maknite s pare. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Tucite žumanjke s 150 g šećera dok ne posvijetle i nisu gusti.

2. Dodajte čokoladu s maslacem i kakao u tu smjesu i izmiješajte. Istucite bjelanjce s ostatkom šećera u snijeg i umiješajte pažljivo u čokoladnu smjesu u tri navrata. Ulijte smjesu u kalup ili posude i pecite 20 minuta (za veći kalup) ili 10 minuta za manje posude. Mousse bi u sredini trebao još biti mekan. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.

Recept pripremila: Ana Ugarković

Nestle | Author: Nestle Nestle
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.