gastro postao
Slavna pita krumpiruša prava je delicija i omiljeno jelo svih generacija.
Jedna od popularnijih pita u bosanskoj kuhinji svakako je pita s krumpirom ili krumpiruša, koja se vrlo brzo i jednostavno priprema.
Donosimo vam recept za pitu krumpirušu kakvu rade u vegetrijanskom restoranu Food Harmony.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 300 g kore za štrudlu
- 2 glavice luka
- 2 žlice začina po želji
- 150 g dimljenog tofua
- 1 žlica mljevenog zrna gorušice
Priprema:
- Krumpir naribamo na rezance, luk sitno nasjeckamo, tofu narežemo na sitne kockice.
- Dinstamo krumpir i tofu na ulju i luku 20 minuta.
- Dodamo začine. Kad se ohladi, zavijemo u prethodno nauljene duple kore.
- Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta na 200˚C i još 20 minuta na 170˚C.
Dobar tek!