19. siječnja 2016.

Pita krumpiruša kakvu još niste probali

pita
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavna pita krumpiruša prava je delicija i omiljeno jelo svih generacija.

Jedna od popularnijih pita u bosanskoj kuhinji svakako je pita s krumpirom ili krumpiruša, koja se vrlo brzo i jednostavno priprema.

Donosimo vam recept za pitu krumpirušu kakvu rade u vegetrijanskom restoranu Food Harmony.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 300 g kore za štrudlu
  • 2 glavice luka
  • 2 žlice začina po želji
  • 150 g dimljenog tofua
  • 1 žlica mljevenog zrna gorušice

Priprema:

  1. Krumpir naribamo na rezance, luk sitno nasjeckamo, tofu narežemo na sitne kockice.
  2. Dinstamo krumpir i tofu na ulju i luku 20 minuta.
  3. Dodamo začine. Kad se ohladi, zavijemo u prethodno nauljene duple kore.
  4. Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta na 200˚C i još 20 minuta na 170˚C.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.