24. veljače 2016.

Recept za ovaj pohani sladoled će vas izuti iz cipela!

pohani-sladoled
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li ikada jeli pohani sladoled? Vrijeme je da pokušate napraviti ovu deliciju koju će obožavati mlađi dio kućanstva i susjedstva!

Koje savršenstvo - spoj sladoleda i krušnih mrvica u ledeno-vrućoj kugli! E, upravo to savršenstvo zove se pohani sladoled! I od sada ćete ga moći bez problema napraviti i u svome domu. 

Iako će vam samo za pripemu trebati nešto više vremena, oko 3 sata (za zamrzavanje sladoleda), na kraju će se itekako isplatiti uživati u plodovima vašeg rada

Za sve skeptike prema ovoj poslastici, donosimo recept kako napraviti pohani sladoled. 

pohani sladoled | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 1 l sladoleda od vanilije
  • 3 bjelanjka
  • krušne mrvice ili mljeveni keksi 
  • ulje

Priprema: 

  1. Na plehu obloženom masnim papirom izvadite oko osam kuglica sladoleda te ih stavite u zamrzivač na sat vremena. 
  2. U zdjeli lagano pjenasto umutite bjelanjke (ne radite snijeg od njih). U drugu zdjelu pripremite krušne mrvice ili mljevene kekse, mljevene kukuruzne pahuljice... 
  3. Sladoled izvadite iz zamrzivača, svaku lopticu uvaljajte prvo u bjelanjak, zatim u mrvice te ih vratite nazad na pleh i opet na smrzavanje na otprilike 3 sata.  Ako želite da kuglice budu hrskavije - još jednom ih uvaljajte u bjelanjak pa mrvice. 
  4. Zagrijte ulje i kada je vruće - ubacujte smrznute kuglice. Pržite ih kratko.
  5. Kako biste izbjegli špricanje, u ulje dodajte žličicu soli.

U slast!

Za detaljnije upute pogledajte video!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.