gastro postao
Jeste li ikada jeli pohani sladoled? Vrijeme je da pokušate napraviti ovu deliciju koju će obožavati mlađi dio kućanstva i susjedstva!
Koje savršenstvo - spoj sladoleda i krušnih mrvica u ledeno-vrućoj kugli! E, upravo to savršenstvo zove se pohani sladoled! I od sada ćete ga moći bez problema napraviti i u svome domu.
Iako će vam samo za pripemu trebati nešto više vremena, oko 3 sata (za zamrzavanje sladoleda), na kraju će se itekako isplatiti uživati u plodovima vašeg rada.
Za sve skeptike prema ovoj poslastici, donosimo recept kako napraviti pohani sladoled.
Sastojci:
- 1 l sladoleda od vanilije
- 3 bjelanjka
- krušne mrvice ili mljeveni keksi
- ulje
Priprema:
- Na plehu obloženom masnim papirom izvadite oko osam kuglica sladoleda te ih stavite u zamrzivač na sat vremena.
- U zdjeli lagano pjenasto umutite bjelanjke (ne radite snijeg od njih). U drugu zdjelu pripremite krušne mrvice ili mljevene kekse, mljevene kukuruzne pahuljice...
- Sladoled izvadite iz zamrzivača, svaku lopticu uvaljajte prvo u bjelanjak, zatim u mrvice te ih vratite nazad na pleh i opet na smrzavanje na otprilike 3 sata. Ako želite da kuglice budu hrskavije - još jednom ih uvaljajte u bjelanjak pa mrvice.
- Zagrijte ulje i kada je vruće - ubacujte smrznute kuglice. Pržite ih kratko.
- Kako biste izbjegli špricanje, u ulje dodajte žličicu soli.
U slast!
Za detaljnije upute pogledajte video!