15. travnja 2014.

Posjetite tribinu o laktozi

ZK_dukat_PR_1450x300.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon konzumiranja mlijeka imate probavne tegobe – podrigivanje, nadutost, osjećaj težine u želucu, proljev i mučninu?

Zdrava Krava vas poziva na novu proljetnu tribinu pod nazivom 'Netolerancija na laktozu', 17. travnja 2014. u 18:30 h u Novinarskom domu, Perkovčeva 2 u Zagrebu. Na tribini će sudjelovati eminentni hrvatski stručnjaci koji će vam objasniti sve što vas zanima o rješavanju ovog problema.

Poslušajte savjete stručnjaka i osvojite bogate nagrade
Procjenjuje se da danas pet posto europske populacije, pa tako i stanovnika Hrvatske, ima poteškoća s probavljanjem mliječnog šečera laktoze. Kod tih osoba laktoza dolazi u debelo crijevo nerazgrađena, što može dovesti do nadustosti, grčeva i bolova u trbuhu. Upravo zato osobe s netolerencijom na laktozu nerijetko izbjegavaju mlijeko i mliječne proizvode, no tako iz prehrane izbacuju prijeko potreban kalcij i druge hranjive tvari čime se izlažu povećanom riziku od prijeloma i osteoporoze. Vrlo je bitno saznati kako unatoč netoleranciji na laktozu organizmu svakodnevno osigurati visokovrijedne sastojke iz mlijeka. Na jednom mjestu, uz pomoć vrhunskih stručnjaka, posjetitelji tribine će imati priliku dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Tim stručnjaka čine:

Prof. Dr. Sc. Željko Krznarić – internist gastroenterolog i hepatolog, predstojnik Centra za kliničku prehranu na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb
Dipl. Ing. Mirja Jošić – nutricionistica, Vitaminoteka
Inga Kesner Koren – direktorica razvoja, Dukat
Prim. Alemka Jaklin Kekez – specijalist pedijatar i uži specijalist pedijatrijske
gastroenterologije, voditeljica dijagnostike u Poliklinici za dječje bolesti Helena
Svjetlana Vidović – osoba netolerantna na laktozu

Tribinu će voditi Ivana Šundov Hojan.

Pripremite što više pitanja i dođite! Nakon tribine svi će sudjelovati u zdravoj tomboli, a 10 najsretnijih posjetitelja očekuju poklon paketi Dukat Lagano jutro, pokrovitelja tribine.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!

Sve o netoleranciji na laktozu saznajte u novom specijalu Zdrave Krave 'Netolerancija na laktozu'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.