02. srpnja 2016.

Povrtne palačinke za opuštajući vikend doručak

povrtne palačinke
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vikend doručak najbolje je doba za uživanje u miru i tišini. Dodajte tome povrtne palačinke i sreća je zagarantirana.

Vikend je doba u tjednu kada za svaku stvar možemo uzeti nešto više vremena. To se posebice odnosi na pripremu hrane. Kuhamo, pečemo, vadimo roštilj i uživamo u delicijama. Osim ručka i večere, začiniti možete i doručak. Pretvorite pahuljice ili jaje na oko u ukusne povrtne palačinke od tikvica i mrkve i oduševite ukućane. Poslužite ih uz dip od vrhnja ili grčkog jogurta, kopra i malo češnjaka.

Potrebno vam je:

  • Tikvica
  • Mrkva
  • Luk
  • Češnjak
  • Svježi peršin
  • Jaje
  • Brašno
  • Prašak za pecivo
  • Mlijeko
  • Sol, papar
Povrtne palačinke | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pripema:

  1. Naribajte tikvicu, posolite i ostavite da se ocijedi.
  2. Naribajte mrkvu, sitno nasjeckajte luk i češnjak.
  3. U posudi pomiješajte jaja, malo brašna, pola paketića praška za pecivo i malo mlijeka, pa dodajte ribanu tikvicu i mrkvu, luk i češnjak.
  4. Začinite i pecite na malo ulja dok palačinke ne dobiju boju s obje strane.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.