18. prosinca 2015.

Počastite se najboljim pjenušcem za blagdane

Meneghetti
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U zagrebačkom restoranu Time predstavljeno je novo godište Meneghettijevog pjenušca

Radi se o pjenušcu proizvedenom klasičnom metodom pod vodstvom glavnog enologa Meneghetti vina Waltera Filiputtija koji u svom sastavu pored chardonnaya i bijelog pinota ima oko 30% crnog pinota koji mu daje posebnu kompleksnu aromatiku. U prodaju će biti pušteno 6000 boca i 200 magnuma, a moći će se nabaviti po preporučenoj cijeni od 138 kn u svim boljim prodavaonicama vina u Hrvatskoj. Goran Hanžek, direktor i partner u tvrtki Meneghetti d.o.o, ovom se prilikom osvrnuo i na odličnu berbu 2015. godine u kojoj će vinarija po prvi puta proizvesti više od 100000 butelja te je izjavio da ga posebno veseli što su nakon više godina napornog rada i ulaganja svi vinogradi u vlasništvu tvrtke u stanju pune rodnosti.

Meneghetti | Author: Promo foto: Promo

Istom prilikom najavljene su i velike novosti za sljedeću sezonu. Naime, upravo ovih dana kreću radovi na obnovi i proširenju Stancije Meneghetti tako da će se smještajni kapaciteti proširiti sa sadašnje 4 na čak 26 jedinica a biti će obnovljeni unutarnji i vanjski bazeni te izgrađen novi fitness & spa centar. Restoran Meneghetti će nakon uređenja imati 70 sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu a širiti će se i obnoviti i prostor same vinarije.

Sushi | Author: Promo foto: Promo

“Želja nam je stvoriti pravu vinsku destinaciju te postati lider na području vinskog turizma u regiji” istaknuo je Hanžek, te najavio otvaranje obnovljenog kompleksa za ljeto 2016. godine. Meneghetti će i u novom konceptu funkcionirati kroz članstvo u internacionalnom udruženju ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux čiji je član od 2013. godine.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.