21. listopada 2016.

Prekrasno predstavljanje Slovenije u Zagrebu

Slovenija
Robin Pretković
gastro postao gastro.24sata.hr
Slovenski partneri predstavili su se u restoranu Okrugljak uz vino, autohtone specijalitete, fotozabavu i ples

U organizaciji portala Relaxino.com, Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj i Slovenske turističke organizacije održana je poslovna radionica pod nazivom „Slovenija za šmekere“ koja je omogućila velikom broju turističkih agencija iz cijele Hrvatske da se na jednom mjestu upoznaju s novostima u ponudi slovenskih hotelijera te kušaju specijalitete i vina Slovenije.

Slovenija | Author: Robin Pretković Robin Pretković

U najzagrebačkijem restoranu „Okrugljak“ u organizaciji portala Relaxino.com, Velesposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj i Slovenske turističke organizacije održana je poslovna radionica koja je okupila 20 slovenskih turističkih partnera koji su, osim svoje turističke ponude, servirali svoja autohtona jela i vina te se predstavili ne samo hrvatskim turističkim agencijama, nego i drugim turističkim subjektima koji su radionicu posjetili.

Slovenija | Author: Robin Pretković Robin Pretković

Više od 30-tak turističkih agencija iz Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske, koji su tijekom dana posjetili radionicu imalo je priliku obnoviti kontakte, te razgovarati o daljnjoj suradnji s hotelijerima i ostalim turističkim ponuđačima iz Slovenije. Isto tako imali su priliku upoznati se s ponudama novih turističkih subjekata koji su se pojavili na slovenskom tržištu.

U neformalnom dijelu druženja uživalo se u degustaciji najboljih vina, kolača, kranjskih kobasica, palačinki, heljdinog kruha... Na ovoj radionici najveći broj sudionika činili su predstavnici slovenskih skijaških destinacija: Bled, Kranjska Gora, Terme Zreče, Rogla, Bohinj, Golte, Bovec koji su u zimsko doba najpopularnija odredišta za hrvatske goste. Uz njih predstavili su se: Terme Maribor, Sava Hotels & Resorts, Bioterme, turističke zajednice Ljubljane, Maribora, Kostanjevice ob Krki (najmanji grad u Sloveniji), Bovca, zatim turistička agencija koja prezentira inovatine turističke produkte u Dolenjskoj zajedno s ponudom tradicionalnih kućica“zidanica”, predstavljena je ponuda izleta bohinjskim parnim vlakom.

Slovenija | Author: Robin Pretković Robin Pretković

Agencija “Veseli kišobran” poznata po organizaciji tradicionalnih slovenskih večeri predstavila je slovenske plesove, a organizirana je i fotozabava koju će mnogi pamtiti po lijepim fotografijama snimljenim ispred najljepših slovenskih destinacijama prikazanim na foto zidu. Za informacije o ponudama ostalih slovenskih turističkih organizacija, pobrinule su se predstavnice Slovenske turističke organizacije. ̧

Gospođa Smiljana Knez, veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj pozdravila je sve prisutne koji su se okupili, u nadi da će svi zajedno, a i ona steći neka nova saznanja o mogućim oblicima suradnje. Fokus ove B2B radionice je na jesenski i zimski turizam, a najveći naglasak je na kontinentalni turizam posebno u segmentu skijanja, sporta i wellnessa.

Ekonomski savjetnik u veleposlanstvu Republike Slovenije u Hrvatskoj, gospodin Jakob Štunf, i ovom je prilikom izrazio dobrodošlicu svim sudionicima radionice. Istaknuo je da su hrvatski turisti važni slovenski gosti i da su jako zadovoljni podacima o stalnom rastu dolazaka hrvatskih gostiju. Prošle godine hrvatskih turista bilo je oko 130.000. Dodao je da je Slovenija primarno zelena, zdrava i aktivna destinacija, ali se nada da će skorom dolasku bijelom pokrivača biti što duža skijaška sezone ove godine.

To je posebno važno zbog obnove skijališta Kanin koji ove godine ponovno otvora vrata. Slovenska turistička organizacija provodi aktivnu marketnšku kampanju oglašavanju najpoznatijih slovenskih destinacija putem jambo plakata diljem Hrvatske. Načelnik općine Kostanjevica na Krki, gospodin Petretič jako je sretan što tako malo mjesto na rijeci pronalazi svoje goste u Hrvatskoj i nada se da će brojke i dalje rasti.

Slovenija | Author: Robin Pretković Robin Pretković

Popis sudionika radionice:

Ski-wellness destinacije: Terme Maribor / Terme Zreče i Rogla / Golte / Hotell Krim / Hotel Ribno / Vila Prešeren / Hotel Jezero Bohinj / Eco hotel Bohinj / Sava hotels & resorts / Hotel Celjska Koča / Kranjska Gora- HIT Alpinea

Ostale destinacije: Zavod za turizam Maribor-Pohorje / Slovenska skijališta / Turzem Bovec / Turizam Ljubljana / Turizem Kostanjevica na Krki / Slovenska turistička organizacija

Turističke agencije: TZ Kompas Novo Mesto Terme: Bioterme, Sava Hotels & Resorts: TERME 3000 Moravske toplice, Terme Radenci, Terme Ptuj, Terme Lendava i Terme

Ostalo: Slovenian Evening / FotoZabava / Bohinjski parni vlak

Organizator šeste radionice Relaxino.com iznimno je zadovoljan još jednom radionicom i odazivom kako partnera tako i posjetitelja. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.