03. veljače 2016.

Premijerno kušanje mladih vina u zagrebačkom hotelu Esplanade

Vino en primeur
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pozivamo vas da 8. i 15. veljače u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade kušate najbolja mlada vina Hrvatske!

Vjerojatno najljepši zagrebački hotel Esplanade, i ove je veljače domaćin kremi hrvatskog vinarstva. Tako će se upravo u njemu dva ponedjeljka zaredom održavati kušanje mladih vina.

Sezonu će otvoriti nove berbe 2015. graševina, pošipa i drugih sorti u organizaciji Udruženja vinarstva pri HGK, Udruge Graševina Croatica, Udruge Vina Dalmacije i Udruge Bregovita Hrvatska. Degustacija će se održati u ponedjeljak 08.02.2016. s početkom u 14 sati za uzvanike, te u 17 sati za javnost.

U organizaciji udruge Vinistra i Udruženja vinarstva, na petom jubilarnom en primeuru 15. veljače predstavit će se pedesetak proizvođača vina malvazije istarske. U centru događanja biti će berba 2015., a predstavit će je Sandi Paris iz Hrvatskog sommelier kluba. Kušanje će okupiti vinare iz raznih krajeva Istre te ovo predstavljanje mlade berbe postaje doista jedinstvena prilika da se kuša velik broj uzoraka ovog autohtonog istarskog vina, ali i ostalih svježih vina istarskih proizvođača.

Mlade malvazije će na En Primeuru pratiti odlični istarski sirevi mljekare Latus iz Žminja. Udruga Vinistra je 2012. godine, u zagrebačkoj Esplanadi, organizirala događaj koji prije toga u nas još nitko nije – kušanje mladih malvazija, još iz bačava, koje su se na tržištu mogle očekivati tek nekoliko mjeseci kasnije.

"Ove godine Vinistrin En Primeur slavi mali jubilej, te tim povodom pozivamo sve zaljubljenike u Istru i istarska vina da nas posjete u hotelu Esplanade u Zagrebu i da s nama proslave i uljepšaju ovaj zimski ponedjeljak." – rekao je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre. Podsjećamo, en primeur degustacijama, tj. predstavljanjem mladih vina želi se profesionalcima u enogastronomiji prikazati potencijal berbe te im olakšati odluku o kupovini ili rezervaciji mladih vina.

Kušanje će, već standardno, biti podijeljeno u dva vremenska okvira: od 13 – 16 sati biti će otvoreno za profesionalce (ugostitelje, sommeliere, vlasnike vinoteka i dr.), dok je degustacija za širu javnost predviđena od 16 – 19 sati. Svi zainteresirani za en primeur pozvani su registrirati se na stranicama Vinistre

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.