06. rujna 2016.

Pripremite se za novo izdanje Abecede francuskog za gurmane

Vina i sir
foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Abeceda finih zalogaja Marije Vukelić stigla je i do slova C, a u njoj ćete u zagrebačkom French Storeu moći kušati francuske sireve i vina

Treća radionica Abecede francuskog za gurmane s kojom imate priliku "kušati" francuski jezik abecednim redom odvit će se u ponedjeljak 19. rujna u French Storeu u zagrebačkoj Bukovačkoj 25. U suradnji s Nathalie Durbić izvornom govornicom naučit ćete pravilno odabrati sireve uz neka vina doline rijeke Rhone te razjasniti razliku između Côtes i coteaux, što često vidimo na buteljama. Na trećoj radionici "Francuski i vino" imat ćete prilike kušati:

Côtes du Rhône blanc (viognier i grenache blanc) & kozji sir buche de chèvre

Côtes du Rhône rouge (syrah i grenache noir) & sir camembert

Vacqueyras (syrah, grenache noir i mourvèdre) & Rosette de Lyon

Vino iznenađenja & zalogaj iznenađenja 

Marija Vukelić | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Na radionici ćete se imati prilike upoznati s francuskim jezikom, piti francuska vina i kušati francuske sireve. Naučit ćete se snalaziti na vinskoj karti Francuske i locirati Côtes du Rhône. Tečaj je osmislila i vodi ga - Marija Vukelić, prof. francuskog jezika i književnosti, ljubiteljica vina i francuske kuhinje, članica HSK, polaznica Vinske akademije – s diplomom WSET, L2. Cijena radionice - kušanje vina i sireva s tečajem osnova francuskoga jezika: 320,00kn, a broj mjesta je ograničen na deset ljudi. Za rezervacije se javite na mail marija.vukelic@zg.t-com.hr.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.