Na karti bogate zagrebačke gastronomske ponude, od jučer se nalazi i Rodizio do Brasil, a među prvima koji su uživali u autentičnim, tradicionalnim brazilskim specijalitetima bili su i Almira Osmanović i Jakov Sedlar, Andrej Dojkić, Amar i Alma Bukvić, Hrvoje Klobučar, Edita Misirić, Lana Pavić, Mario Valentić i brojni drugi uzvanici.
Fantastični Rodizio na žaru, churrasco poslužen na sabljama pasadoresa uz cijelu paletu priloga i salata i koktel Caipirihna, samo je mali dio brazilske gastronomske, hedonističke priče koja je jučer osvojila brojne uzvanike na svečanom otvorenju prvog brazilskog restorana u Hrvatskoj – Rodizio do Brasil. Rodizio je brazilski tip steakhouse restorana u kojem se plaća fiksna cijena za obrok, a potom se brazilski specijaliteti jedu dok, doslovno, ne kažete – dosta!
“Hrana se priprema na brazilskom žaru churrasco, a poslužuju na mačevima posebno obučenih konobara (pasadoresa). Tri su osnova specijaliteta: klasični rodizio obuhvaća najmanje deset vrsta mesa, morski je namijenjen ljubiteljima morske hrane, a vege osobama koje preferiraju povrće. Uz to, svaki gost može odabrati bogat izbor priloga – a sve u neogračenim količinima,” rekao je glavni kuhar, Brazilac Marcelo Antonio Donazzoloi.
Cijena obuhvaća i slasne deserte, kao što je primjerice ananas sa žara, te piće po želji. U restoranu se može isprobati bezalkoholno brazilsko piće Gurana, alkoholno pivo Brahma, rakija od šećerne trske Cachaca ili koktel Caipirinha. U ponudi je i bogat izbor vina. Petkom i subotom u planu su nastupi karnevalskih plesačica i brazilske grupe koja će opuštati goste autentičnom glazbom ove latinske zemlje.