gastro postao
Ova egzotična poslastica poznati je sicilijanski specijalitet koji se tradicionalno priprema u kolovozu
Za njegovu pripremu potrebna su vam samo tri sastojka: sok od lubenice, šećer i kukuruzni škrob. Rezultat je osvježavajući i nježni puding sličan panna cotti.
Sastojci:
- 1 litra soka od lubenice
- 100 grama kukuruznog škroba (gustin)
- 100 grama šećera
Dodaci:
- Ekstrakt jasmina
- Cimet
- Komadići tamne čokolade
- Sjeckani pistaciji
Priprema:
- Očistite lubenicu od sjemenki te štapnim mikserom ili blenderom miksajte dok ne dobijte sok.
- U manju zdijelu pomiješajte pola šalice soka i kukuruznog škroba te miješajte dok ne dobijte glatku smjesu.
- U drugi, veći lonac stavite ostatak soka od lubenice i kuhajte na laganoj vatri. Postepeno dadajte šećer i po želji ekstrakt jasmina i cimet. Dodajte i smjesu s kukuruznim brašnom. Kuhajte oko 10 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
- Gotovi puding izlijte u čaše ta stavite u hladnjak na 4 do 6 sati.
- Prije posluživanja ukrasite komadićima tamne čokolade ili sjeckanim pistacijima.
Dobar tek!