gastro postao
Hrvati toliko vole tjesteninu da će se ona svako malo naći na našim tanjurima, no što ako poželite unijeti malo šarenila u svoj ručak? Učinite to doslovno uz ovaj recept i pustite pašti na volju na svom tanjuru.
Tjesteninu u boji možete napraviti uz pomoć prirodnih boja namirnica. Kako jela od tjestenine učiniti zanimljivijima, a tanjure šarenijima. Tajna je u namirnicama koje će obojiti tjesteninu, poput ljubičastoga krumpira, kakaa ili sipe.
Crna tjestenina s kozicama i lignjama
Sastojci za izradu tjestenine:
- 500 g brašna
- Malo vode
- 3 jaja
- Sol
- Crnilo od sipe
Ostalo:
- 3 žlice peršina
- 2 mlada luka
- Po žlica listića metvice i bosiljka
- Žlica kapara
- 3 inćuna
- 2 žlice maslinova ulja
- 200 g očišćenih liganja
- Ljuta papričica
- Malo limunova soka
- Sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte brašno sa solju, u sredini napravite udubljenje pa dodajte ostale sastojke i umijesite tijesto.
- Neka pokriveno odstoji pa ga razvaljajte tanko i narežite na trake.
- Osušite ih da budu suhi poput kupovnih.
- Stavite vodu u lonac i pustite da zavri.
- Prepržite lignje na malo ulja i ostavite ih sa strane.
- Odvojite žlicu peršina i dvije žlice narezanoga mladog luka za poslije.
- Ostatak peršina i mladog luka stavite u multipraktik.
- Usitnite pa dodajte metvicu, bosiljak, kapare i inćune te još izmiksajte.
- Polako dodajte maslinovo ulje te začinite.
- Kad voda zavri, ubacite tjesteninu i malo soli pa kuhajte dok ne bude “al dente”.
- Dodajte tjesteninu u umak od začinskog bilja.
- Promiješajte i dodajte narezane lignje, čili papričicu i limunov sok.
- Promiješajte te ukrasite peršinom i mladim lukom.
Ako u svom receptu želite koristiti kvalitetnu tjesteninu, isprobajte Paštariju. Vrhunska pašta je uvijek dobar povod za nove kulinarske avanture!
Dobar tek!!!