Recenzije 16. listopada 2017.

Beats and Brunch: Sjajni eventi uz hranu i glazbu

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Unatrag već par godina, hrvatska gastro scena se sve rapidnije mijenja. Velike promjene su nastale puno ranije, ali zadnjih nekoliko godina se puno brže otvaraju i zatvaraju razni restorani, coffee shopovi, slastičarnice i ostala ugostiteljska mjesta.

Obično sam ja ta, koja zagovara promjene jer smatram da postoji razlog za svaku promjenu, posebice na gastro sceni bi to značilo da postoji potreba za promjenom. Sada će nevjernici spominjati nešto poput: “Nije svaka promjena dobra.”, što je u konačnici istina, ali ja ću i dalje podržavati promjene jer samo tako možemo rasti i napredovati.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Vrlo popularan koncept u inozemstvu se napokon ostvaruje i kod nas. Brunch dolazi na svoje. Ekipa iz “Beats & Brunch-a” uz popularnog DJ Bizzo Bodegu i organizatora Adnana Mehmedovića je počela oživljavati scenu evenata uz hranu i muziku.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Tako se, ove subote, održao jedan zanimljivi event u gourmet baru Basta. Punim nazivom “Beats & Brunch” predstavlja niz evenata koji će se odvijati na raznim lokacijama po Zagrebu. Premijerni B&B je bio prožet temom “The Fall has come” po uzoru na Game of Thrones, a u planu su razne teme prilagođene odabranim lokacijama eventa.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Menu za prvi u nizu je osmislila Mihaela Horvat, koji se oslanjao na finger food s pizza tijestom i prosseco.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Mogli ste probati pagnottiellije, foccacije i calzone u slanim kombinacijama i nešto novo što tek planiraju uvesti u svoj stalni menu - slatka pizza s mozzarellom, svježim malinama i pistacijom. Pagnottielliji (rolana tijesta nalik pizzi) su se posluživali punjeni pršutom, dimljenom šunkom, tunom ili bresaolom. Od foccacia ste mogli probati verziju s domaćom slaninom, te s parmezanom i bosiljkom. Uz to ste mogli kušati, meni osobne favorite, calzone medittera

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen neo punjene inćunima, mozzarellom i maslinama ili calzone cotto e crudo nadjevene pršutom, mozzarellom i rajčicama.

Veliko oduševljenje je izazivao Enes Đapo iz Gin Gardena sa svojim kombinacijama koktela gin tonica. Kao pravi majstor, svakom gostu je personalizirao njegov gin tonic uz pomoć začina i aroma. Ako ga ikada sretnete, obavezno probajte barem jedan s čilijem i đumbirom.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Rečeno nam je da ćemo se jednom mjesečno moći pridružiti dobroj muzici i ukusnim zalogajima u popodnevnim satima. Lokacije idućih bruncheva još nisu poznate, ali čekamo ih s nestrpljenjem.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.