S odmakom, moglo bi se reći kako je chef Robert Benzia uspio u naumu stvaranja prostora u kojem će se ljudi družiti, smijati, jesti vrhunsku hranu i piti jednako tako dobra vina. Prostor u kojem je čovjek na prvom mjestu.
Bio je to njegov san, danas ga živi. Uvijek pun inovativnih ideja, na izvoru lokalnih namirnica koje iz sezone u sezonu razveseljavaju chefove svojim mirisima i okusima, Robert gradi koncept po mjeri čovjeka, restoran u kojem bi i sam volio biti gost.
"Koncept sam zamislio kao interakciju s gostima lokala. Želim da sudjeluju u samoj pripremi jela,da zajedno degustiramo razgovaramo i stvaramo nove okuse," ističe Benzia.
Benzijinu karijeru obilježila je Italija, gdje je stvorio viziju u kojem smjeru želi ići. Uz dugogodišnji rad u restoranima, ono na što je posebno ponosan, status je predavača gastronomije na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, i na mogućnost prenošenja znanja mladim generacijama koja mu je dana.
Kuhar je mediteranskog "štiha", jer njegov životni put kuhara od Italije do Hrvatske obilježila je posveta mediteranskim namirnicama i njihovo komponiranje u inovativna jela. Uvijek u potrazi za svježim, sezonskim, radi ono u što vjeruje, ono iza čega svojim imenom može stajati.
Ganeum, njegov novi restoran, konoba, interaktivni prostor baziran je na svježim lokalnim namirnicama koje se konzumira u autorskoj interpretaciji. Tu je i bogata vinska karta - Damjanić, Korak, Šember, Tomac, Sladić, Clai,... i sve na čaše. Jer svako jelo traži svoje vino tako da je nužno - ne ograničavati ponudu u službi kvalitete. Menu je promjenjiv, uvijek uvažava kako mesna, tako i riblja jela, mada jasno je kako aktualna ponuda namirnica određuje konkretnu dnevnu ponudu.
U cjenovnom razredu, Ganeum je vrlo pristupačni restoran s ponudom na granici fine dininga. Od degustacijskog menija, pa sve do a la carte jela čime Ganeum razbija sve predrasude o tome kako je visoka gastronomija dostupna samo populaciji visoke platežne moći. Restoran je to s 30 sjedećih mjesta, što je po chefovoj želji najveći broj ljudi s kojima želi i može odjednom raditi kako bi pružio potpuni doživljaj vrhunske gastronomije.
Ganeum je otvoren svakog dana od 17 do 24 sata, osim ponedjeljka. Preporuka je - rezervirate svoje mjesto! Istina, može se, što je također izazovno, uz čašu vina nešto ukusno pojesti na šanku. Jer i to je u Ganeumu poseban užitak - chef Benzija dio ponude u takvoj će situaciji s velikim zadovoljstvom pripremiti i na samom šanku, pred vama.