Recenzije 04. veljače 2022.

Isprobali smo 'Brioche con gelato', slasticu o kojoj svi pričaju

;Isprobali smo 'Brioche con gelato', slasticu o kojoj svi pričaju foto: Ana Hlača
gastro postao gastro.24sata.hr
Posjetili smo novootvorenu Briocherie i isprobali njihove slatke delicije, točnije 'Brioche con gelato'! Evo naših dojmova...

Jučer se u Zagrebu otvorila Briocherie - street food mjesto koje nudi zanimljivu slasticu - brioche con gelato. Briocheria se smjestila u samom srcu Zagreba, pedesetak metara iznad Trga bana Josipa Jelačića, na adresi Bakačeva 5. Brioche pecivo s pravim talijanskim gelatom i raznim okusima oduševio je Zagrepčane na Fuliranju prije dvije godine, a sada će na radost mnogih, biti dostupan svakodnevno. 

Osam primamljivih kombinacija okusa

U svojoj slatkoj ponudi nude brioche brioš peciva u osam kombinacija okusa. Nutella & lješnjak, Nutella Bomb i Dorina Lješnjak svidjet će se ljubiteljima čokoladnih namaza, a Jagode i šlag i Pita od limuna onima koji preferiraju voćne okuse. Svakako vrijedi spomenuti i brioche s kikirikijem, slanom karamelom i topljenom čokoladom, a podjednako zanimljiv čini se i "čupavac" - brioche pecivo s gelatom od kokosa, topljenom čokoladom i čipsom od kokosa.

 | Author: Ana Hlača Brioche pecivo s talijanskim gelatom, foto: Ana Hlača Naši dojmovi...

Mi smo se odlučile za dvije klasične kombinacije: Brioche s Nutellom i lješnjakom te brioche s jagodama, šlagom, gelatom od jagoda i dehidriranim jagodama. Kombinacija toplog briocha, kremastog punjenja i sladoleda zaista je pun pogodak!

Tijesto je ukusno - nije masno ni teško, punjenja ima i više nego dovoljno, a gelato, odnosno sladoled je zaista kvalitetan. Složile smo se kako nam je kombinacija čokolade i lješnjaka ukusnija, dok jagoda ima najprimamljiviji miris. Upravo bi jagoda mogla biti i favorit najmlađih gostiju. Svakako se veselimo isprobati i druge kombinacije okusa. Cijene briocha kreću se od 25 do 29 kuna.

 | Author: Ana Hlača Cjenik, foto: Ana Hlača

Ne sumnjamo da će Briocherie postati jedna od popularnijih slatkih adresa u Zagrebu!

 

Možda vas zanima... Mr. Moo: Isprobali smo dva menija u restoranu o kojem svi pričaju Recenzije

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.