Recenzije 11. srpnja 2022.

Ranč Ramarin – hit destinacija s izvrsnom hranom, vinom i pregršt aktivnosti!

Ranč Ramarin
1/10
Ranč Ramarin nastao je prvenstveno iz ljubavi prema prirodi i konjima foto: Privatni album

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Slavonija je definitivno postala hit destinacija koja je svima pokazala kako turizam nisu samo sunce i more! Dokazuje to i ranč Ramarin - jedan od bisera u turističkoj ponudi Brodsko-posavske županije, koji pruža jedinstven doživljaj ruralnog krajolika, vrhunsku gastro i eno ponudu te pregršt aktivnosti, od jahanja, biciklizma, panoramskih letova…

Kontinentalna Hrvatska se tijekom pandemije definitivno pozicionirala na turističkoj karti ruralne prepoznatljivosti. Premda svi odavno znamo koliko je Slavonija prelijepa regija, a o njezinoj tradiciji gastronomske i enološke ponude mogli bismo napisati kartice i kartice teksta, činilo se kako su priče o iseljavanju stanovništva donekle potisnule mnoge lijepe i hrabre priče o ljudima koji su ostali na ovim pitomim poljima.

I baš kada se dogodila pandemija i nemogućnost putovanja van granica, kao da su nam se otvorile oči na ljepote onoga što imamo doma. Mnogi su se tada okrenuli istraživanju ruralnih ljepota naše zemlje, a Slavonija je definitivno postala hit destinacija koja je svima pokazala kako turizam nisu samo sunce i more!

Priča o Ramarinu i jedinstven doživljaj ravničarskog ruralnog krajolika

Jedan od bisera u turističkoj ponudi ovog kraja sigurno je i ranč Ramarin, smješten u samom srcu Brodsko-posavske županije, između rijeke Save i obronaka Dilja, te pruža jedinstven doživljaj ravničarskog ruralnog krajolika.

 | Author: Privatni album Bungalovi na ranču Ramarin nude savršen komfor za svakog gosta foto: Privatni album

"Priča o ranču Ramarin krenula iz ljubavi prema konjima i rodnoj grudi. Naime, 12 godina smo živjeli u Garčinu, očevom rodnom mjestu, a kako je njega uvijek vukla ljubav prema tom selu odlučio je kupiti nekoliko parcela od seljana i napraviti manji prostor za obiteljska druženja. Zatim je kupio i 2 konja pa su nam pomalo počeli dolaziti razni ljudi u posjet. Jako im se svidjelo mjesto i cijela priča, a kako su usput htjeli i nešto pojesti i popiti logičan slijed je bilo otvaranje restorana. Kroz godine smo dobili razne nagrade za svoju ponudu a potražnja za sjedećim mjestom više na ranču još uvijek je aktualna", priča nam Anja Galović koja uz oca Renata i majku Renatu, sestru Reu i brata Marina te supruga Josipa brine o poslovanju ranča.

Potvrđuje nam priča o tome kako nijedan početak nije lak, pa tako nije bio ni njihov, no samo zahvaljujući stalnoj posvećenosti, trudu, radu i motivaciji, ali prije svega silnoj ljubavi prema onom što rade, uspjeli su postati prepoznatljiva turistička destinacija kontinentalne Hrvatske. Naravno, u cijelu priču uključeni su i njihovi zaposlenici jer uspjeh Ramarina mjeri se i dobrim timom djelatnika koji nadopunjuju jedni druge.

Široka lepeza aktivnosti, ugostiteljskih i smještajnih usluga

"Kad pričamo o našem imanju, ne možemo biti skromni, doživjeli smo ovdje toliko prekrasnih trenutaka i bili dio važnih proslava naših gostiju. U svaki centimetar imanja utkana je ogromna ljubav prema konjima, prirodi i hedonizmu. Volimo naglašavati kako je ranč posebna priča u ovom dijelu Slavonije, jer svaki 'kotačić' ovog imanja radi kao jedan“, s ponosom objašnjava naša sugovornica.

Naime, po svojoj su ponudi jedini ovakav objekt u Hrvatskoj koji nudi široku lepezu aktivnosti, ugostiteljskih i smještajnih usluga.

 | Author: Privatni album Restoran i ponuda lokalnih jela već su nekoliko puta nagrađivani foto: Privatni album

Jer osim tradicionalne ugostiteljske ponude, ranč Ramarin nudi šaroliku ponudu aktivnosti: jahanje, pecanje, biciklizam, streljaštvo, streličarstvo, zatim edukativne igraonice i noćne kampove za djecu, kino na otvorenom za djecu i odrasle, a smještaj nude u 11 luksuzno opremljenih bungalova i svaki od njih ima jedinstven pogled na jedno od 3 jezera koja se nalaze na ranču. Također, svaki gost može posjetiti i njihov vinograd iz kojeg se proizvode traminac, graševina i crni pinot, a tradicionalnu ponudu upotpunjuje i proizvodnja rakija - loze i travarice. Nedavno je na ranču nabavljen i sportski avion pa se gostima i posjetiteljima nude i panoramski letovi.

 | Author: Privatni album Za djecu se organiziraju i brojne radionice te noćni kampovi foto: Privatni album

Bogata ponuda privlači i razne goste a s obzirom da smo već napomenuli kako je restoran dobitnik raznih priznanja razumljivo je kako se svi gosti posebno vesele gastro ponudi.

Posebno su traženi domaći gastro specijaliteti

"Posebno su traženi naši specijaliteti, od hladnih plata za predjelo, teleće peke sa krumpirima, čobanca, šarana na rašljama, domaćih tačaka… Gosti vole da je hrana ukusno pripremljena i obogaćena domaćim, lokalnim namirnicama te da razina kvalitete pripreme i usluge uvijek bude na visokoj razini. Izrazito hvale gostoljubivost, opuštenost, pristupačnost i čistoću našeg ranča pa nam je doista drago kad se trud i rad cijele obitelji prepoznaje!", kaže Anja.

 | Author: Privatni album Obiteljski vinogradi s kojih se proizvode izvrsna vina foto: Privatni album
Nakon pandemije i sveopće krize gospodarstva i na ranču Ramarin muku muče s istim izazovima kao i većina ugostitelja i turističkih djelatnika.
"Suočavamo se s manjkom kvalificiranog kadra, ali i s lošom komunikacijom s lokalnim vlastima, odnosno s njihovim nerazumijevanjem i manjkom podrške. Poslovanjem smo zadovoljni, vodimo se onom opće poznatom uzrečicom: 'Uzdaj se u se i svoje kljuse!' Naime, od nikoga ništa ne očekujemo, ali da se puno toga može popraviti – može. No, sve ono što nije u našoj moći ne možemo promijeniti i nema smisla trošiti energiju na ono što nam lokalna vlast ili država onemogućava. Tu energiju usmjeravamo na nove ideje i projekte i vjerujemo da će oni koji su nama bitni, a to su naši gosti. to i prepoznati. 
Turizmom se bavimo zato jer je to vrlo dinamičan, izazovan i  kreativan posao koji nas iz dana u dan nadahnjuje i inspirira. Volimo Slavoniju, želja nam je pokazati kako smo regija koja može dati puno, a naša misija je napraviti od Ranča Ramarin jedinstveno mjesto sa ugodnom i opuštajućom atmosferom, gdje naši gosti mogu obnoviti energiju u šarolikoj ponudi aktivnosti, u neopisivo lijepoj prirodi, uživati u vrhunskoj hrani i sve to u društvu plemenitih životinja-konja koji zaokružuju cijelu našu priču“
, objašnjava Anja Galović.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Stalna ulaganja i inovacije - od novog jelovnika do smještajnih kapaciteta

S tim ciljem na ranču se stalno nešto novo radi i ulaže – trenutno se završava projekt izgradnje novog restorana koji će obogatiti ponudu. Izmijenit će se i nadopuniti postojeći jelovnik koji će gosti moći degustirati već s prvim danima kasnog ljeta te uživati u tradicionalnim jelima na moderan način.

No, vlasnici ranča Ramarin drže se mišljenja da se ugostiteljska ponuda i ponuda svih ostalih usluga stalno treba razvijati, da svatko treba pronaći sebe i slijediti svoju viziju, biti drugačiji, prepoznatljiv, dostupan, posao diverzificirati i ne bazirati se isključivo na hrani nego i na ostalim uslugama: od proizvodnje, aktivnosti, do smještaja – jer samo tako može privući gosta ali ga i navesti na duži boravak.

Ugostiteljima koji odaberu usluge A1 poslovanje je uveliko olakšano jer A1 malim poduzetnicima nudi uslugu Fiskal1 - kompletno blagajničko rješenje prilagođeno potrebama poslovanja koje osigurava jednostavnost i fleksibilnost. Uz najkonkurentniju fiskalnu uslugu, A1 nudi povezivost na sigurnoj i pouzdanoj fiksnoj i mobilnoj mreži.  A1 fiksna usluga je dokazano najbrža u Hrvatskoj, a ako se odlučite za mobilnu uslugu dobivate neograničene razgovore u svim tarifama, 5G te neograničen internet!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.