Recenzije 28. svibnja 2019.

RNB WEEKEND - četiri dana hedonizma, edukacija i fantastične atmosfere

foto: Mario Pavlovic/RNB

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Četiri dana hedonizma u zagrebačkoj Gliptoteci došlo je svome kraju, a u nastavku vam donosimo pregled RNB Weekend festivala. Kako je bilo, što smo vidjeli, čuli i doživjeli...

Zagrebačka Gliptoteka protekla je četiri dana postalo omiljeno mjesto brojnih gurmana i zaljubljenika u gastronomiju. Tamo se, naime, održao prvi RNB Weekend i već svojim premijernim izdanjem pokupio brojne pohvale.

 

 | Author: Mario Pavlovic/RNB foto: Mario Pavlovic/RNB

Velik broj panela i masterclassova s vrhunskim stručnjacima na različitim područjima gastronomije posjetiteljima je donijelo nova saznanja o kavi, solima, koktelima, pivu, vinima, kruhu, ali i sljubljivanju hrane i pića u nekim novim, drugačijim pogledima.

 

 

Iz organizacije RNB Weekend festivala rekli su nam kako je u četiri dana trajanja festival posjetilo više od 15 tisuća ljudi, a jedan od razloga tolikog broja posjetitelja zasigurno je bila i ponuda jela i pića na samom festivalu. Neki od najboljih domaćih restorana svoje su mjesto pronašli u dvorištu zagrebačke Gliptoteke gdje su zatim znatiželjnim gurmanima pripremali svoja ponajbolja jela.

Ramen i sushi iz Hanamija, focaccia iz Breadcluba te fantastični Mason i Submarine burgeri, Rougemarinovi specijaliteti te oni koje je pripremala ekipa iz Meat the Kinga i Bistro Apetita samo su dio onoga što se moglo kušati na prvom izdanju festivala. Također, jedan od važnijih događaja u sklopu RNB-a bila je i dodijela Michelinovih priznanja. 

 

 | Author: Mario Pavlovic/RNB foto: Mario Pavlovic/RNB

Uz hranu, raspravljalo se i o restoranskoj industriji, najnovijim trendovima u svijetu koktela, slastičarstvu, razgovaralo s najboljim domaćim slastičarima i educiralo o temama kao što je priprema kruha od kiselog tijesta s najvećim stručnjacima iz regije. 

Samo neka od velikih imena koja su prisustvovala festivalu i držala panele bili su Scott Rao, genijalac u svijetu kave, Saša Šestić, Nataša Đurić iz Hiše Franko, Anita Šumer, Marin Nekić, Marin Medak, Goran Kočiš, Rudolf Štefan, Hrvoje Kroflin, glavni urednik Gastro.hr-a Domagoj Jakopović Ribafish i brojni drugi.

I sami smo posjetili nekoliko panela te masterclassova, a posebno su nas oduševili oni na kojima se govorilo o kruhu te sparivanju koktela i hrane. Dobro pripremljeni voditelji, ali i gosti posao su odradili na visokoj razini, nisu umarali nepotrebnim činjenicama već su, primijetili smo, u velikoj mjeri zainteresirali prisutne te nesebično dijelili velike količine informacija.

 | Author: Mario Pavlovic/RNB foto: Mario Pavlovic/RNB

Uz arome dobrog vina hrvatskih vinara kao što su Agris, Roxanich, Fakin, Menenghetti i Petrač te odabrana piva Nove runde, Varionice, Pulfera, Tap B-a, Primariusa, Pulfera, Positive Breweryja, Pivionice, Mlinarice te Medvedgrada, uz dobru glazbu i društvo, RNB weekend je, bez pretjerivanja, nadmašio sva očekivanja. Jedva čekamo drugi!

 | Author: Mario Pavlovic/RNB foto: Mario Pavlovic/RNB  | Author: Mario Pavlovic/RNB foto: Mario Pavlovic/RNB  | Author: Mario Pavlovic/RNB foto: Mario Pavlovic/RNB  | Author: Mario Pavlovic/RNB foto: Mario Pavlovic/RNB  | Author: Mario Pavlovic/RNB foto: Mario Pavlovic/RNB  | Author: Mario Pavlovic/RNB foto: Mario Pavlovic/RNB  | Author: Mario Pavlovic/RNB foto: Mario Pavlovic/RNB

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.