Svake godine u ljetno doba, Antonella i Franco Kozlović svojim se vjernim pilcima, partnerima, prijateljima i distributerima zahvale jednom feštom od srca radnoga naslova It is Kozlović Time.
Ove je godine odredište bilo pravo morsko: u suton 14.06 starinskim je drvenim brodom ekipa od stotinjak gostiju koji su svi od reda na ulazu dobili Kozlović narančaste naočale, krenula s doka ispred lučke kapetanije put Šolte, a odredište je bilo – Martinis Marchi.
Na brodu je uz istarsku spizu za koju se pobrinula Mira Zrnić, restoran Stari Podrum iz Momjana, te Valle i Violettu, druženje začinila klapska pjesma. Tako je bilo sve do dolaska u prepunu marinu Martinis Marchija, a tamo – gozba!
Pod vodstvom chefa Tonija Miloša, goste je čekalo sve jedno bolje od drugoga – od igluna kapitalca ulovljenog toga jutra spravljao se uživo carpaccio i sashimi. Kuhari su frigali gavune, rukom se rezao 12-kilogramski istarski pršut, a ljubitelji zelenoga mogli su kušati mladi kozji sir iz lokalnog OPG-a s mariniranim povrćem.
U toplom dijelu večere, na otvorenom su se roštilju pekli odresci igluna, stigla je janjetina s ražnja, a kuhari su na terasi pripremali carsku hobotnicu te risotto s teranom i to onim iz 2016 koji nosi Decanterovo zlato.
Od vina, na dva su se šanka nudile Valle, Malvazija, Malvazija Selekcija, Santa Lucija Malvazija, Teran, Santa Lucia Noir i Mediteran koji je odlično odgovarao tortici od rogača.
Iza ponoći, pošlo je vrijeme za povratak – na brodu je gostima uz selekciju sireva ponuđen Muškat poluslatki te Santa Lucia Noir. Uz pjesmu, brod je uplovio u splitsku luku oko 2 sata nakon ponoći. Na izlasku svaki je gost dobio šaljivi „bićerinčić“: Muscat Eau de Vin – FKK Kozlović, za sjećanje na druženje.