Recenzije 233 prikaza 03. srpnja 2018.

Savršen dan: Morski đir by Kozlović

Julio Frangen
Druženjem na prelijepoj terasi ekskluzivnog restorana-dvorca Martinis Marchi na Šolti, u četvrtak 14.06. obitelj Kozlović se zahvalila svojim najvjernijim kupcima i partnerima.

Svake godine u ljetno doba, Antonella i Franco Kozlović svojim se vjernim pilcima, partnerima, prijateljima i distributerima zahvale jednom feštom od srca radnoga naslova It is Kozlović Time. 

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen

Ove je godine odredište bilo pravo morsko: u suton 14.06 starinskim je drvenim brodom ekipa od stotinjak gostiju koji su svi od reda na ulazu dobili Kozlović narančaste naočale, krenula s doka ispred lučke kapetanije put Šolte, a odredište je bilo – Martinis Marchi.

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen

Na brodu je uz istarsku spizu za koju se pobrinula Mira Zrnić, restoran Stari Podrum iz Momjana, te Valle i Violettu, druženje začinila klapska pjesma. Tako je bilo sve do dolaska u prepunu marinu Martinis Marchija, a tamo – gozba!

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen

Pod vodstvom chefa Tonija Miloša, goste je čekalo sve jedno bolje od drugoga  – od igluna kapitalca ulovljenog  toga jutra spravljao se uživo carpaccio i sashimi. Kuhari su frigali gavune, rukom se rezao 12-kilogramski istarski pršut, a ljubitelji zelenoga mogli su kušati mladi kozji sir iz lokalnog OPG-a s mariniranim povrćem.

U toplom dijelu večere, na otvorenom su se roštilju pekli odresci igluna, stigla je janjetina s ražnja, a kuhari su na terasi pripremali carsku hobotnicu te risotto s teranom i to onim iz 2016 koji nosi Decanterovo zlato. 

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen

Od vina, na dva su se šanka nudile Valle, Malvazija, Malvazija Selekcija, Santa Lucija Malvazija, Teran, Santa Lucia Noir i Mediteran koji je odlično odgovarao tortici od rogača.

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen

Iza ponoći, pošlo je vrijeme za povratak – na brodu je gostima uz selekciju sireva ponuđen Muškat poluslatki te Santa Lucia Noir. Uz pjesmu, brod je uplovio u splitsku luku oko 2 sata nakon ponoći. Na izlasku svaki je gost dobio šaljivi „bićerinčić“: Muscat Eau de Vin – FKK Kozlović, za sjećanje na druženje.

 | Author: Julio Frangen Julio Frangen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.