Recenzije 05. travnja 2018.

Slovenska blogerica Urša o zagrebačkom Eggspressu

foto: Urša Horvat
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularna slovenska blogerica Urša Horvat nedavno je posjetila Zagreb i otišla na nedjeljni brunch u Eggspress. U nastavku otkrijte kako joj se svidjelo i bi li ovaj restoran preporučila svojim prijateljima.

Prije nešto više od godinu dana u Zagrebu je vrata otvorio Eggspress. U pitanju je restoran tj. omletterija, mjesto na kojem se sve vrti oko jaja – jaje na oko, umiješana jaja, omlete, English breakfast, poširana jaja...

Na Instagramu već dulje vrijeme pratim slike tog restorana, jer mi se je sviđa ideja da je na jednom mjestu sve usmjereno na jaja. Moja znatiželjnost dovela me do toga da jednostavno u nedjelju ujutro odem na brunch u taj restoran. Brunch i nije nešto novo, i jaja za doručak isto nisu nova, ali jaja na tisuću način u jednom restoranu - to jest nova ideja.

Odličan ambijent, super dragi konobari s osmjehom na licu i zanimljiv menú (Engleski doručak se zove BrEGGzit) postavili su visoku letvu. A s visokom letvom dolaze i visoka očekivanja. Odlučili smo za Breggzit i Benedict jaja, kavu, crni čaj s mlijekom i svježi sok od naranče.

 | Author: Urša Horvat foto: Urša Horvat

Dok smo čekali doručak (kao Blanka Vlašić da preskoči letvu na svjetskom prvenstvu) bilo je savršeno jer smo mogli crtati s bojicama koje čekaju na svakom stolu. Ja sam narisala jaje na oko s toastom, a dečko je nacrtao logo svog omiljenog kluba američkog nogometa. Tipično.

 | Author: Urša Horvat foto: Urša Horvat

Crtanje nismo završili, a doručak je već bio poslužen. Izgled je bio lijep, estetika je također bila prava. Okus je bio dobar, a za cijenu 59 kn na porciju... Iskreno? Ništa posebno. Jaja su nam bila poslužena na kruhu, kupljenom u dućanu ili pekari, a od istaknutog sam restorana očekivala više. Da prave svoj kruh, možda bi letvu uspjeli podići još više i ne bi bili razočarenje za okusne pupoljke.

Ali sve u svemu super ideja, dobro osoblje, malo malih noviteta što se tiče kruha i okusa, malo manja cijena i vjerujem da bi to bila lokacija na koju bih se s velikim zadovoljstvom vraćala i savjetovala svojim prijateljicama da i same isprobaju kad budu dolazile u Zagreb.

 | Author: Urša Horvat foto: Urša Horvat

 

Ako želite saznati više o slovenskoj gastro sceni, svakako posjetite blog Ursalicious i Uršin Instagram profil.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.