gastro postao
Lagan i kremast, idealan za vruće ljetne dane - to je japanski "souffle cheesecake".
Za ovaj suffle cheesecake potrebne su vam samo tri namirnice i 45 minuta vremena da ga ispečete. Stoga i ne čudi što je kolač postao pravi hit na Youtubu.
Sastojci:
- 3 jaja
- 120 g bijele ili crne čokolade
- 120 g krem sira
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
- Stavite čokoladu u veliku metalnu posudu i otopite je na pari. Dodajte krem-sir i sve pomiješajte. Maknite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjka.
- Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg, a zatim trećinu dodajte smjesi čokolade i sira te pažljivo zamiješajte da se sjedini. Ponovite postupak još dva puta dok ne potrošite sav snijeg od bjelanjaka.
- Kalup za pečenje obložite masnim papirom i izlijte smjesu.
- Kalup stavite na protvan u koji ste prethodno ulili vruću vodu i pecite na 170 stupnjeva 15 minuta, a zatim još 15 na 160 stupnjeva.
- Kada je kolač gotov, pećnicu isključite, ali kolač još nemojte vaditi iz pećnice 15 minuta.
Rashladite ga prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu.