Recepti 01. ožujka 2022.

5 savjeta znalaca uz koje će tvoj sendvič biti nešto stvarno posebno

foto: Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Tko ne voli dobar sendvič? No, što ako ti kažemo da tvoj sendvič uz ovih par trikova znalaca može postati još zamamnija delicija? Isprobaj već danas!

Sendvič ne mora biti tek alternativa kojom se zadovoljavamo u nedostatku boljih opcija, već ciljani obrok u kojem će uživati cijela obitelj. To prvenstveno znači da tvoj sendvič smije biti sve samo ne običan! Mogućnosti su beskrajne kada su u pitanju dodaci, namazi i preljevi, a mi ćemo ti otkriti nekoliko savjeta vrsnih znalaca koji će ti pomoći kreirati sendvič za prste polizati!

1. Isprobaj novu vrstu kruha 

Danas možemo birati između gotovo beskonačnog broja vrsta i oblika kruha: baguette, ciabatta, štruca, somun, kroasan, pravokutna ili okrugla peciva… nema razloga da upadneš u kolotečinu i svaki dan jedeš jedno te isti sendvič. Osim oblika, danas je na tržištu dostupan kruh napravljen od raznih žitarica, poput raži, pira, heljde, višezrnate ili čak proklijale žitarice. Tvojim će sendvičima podariti ukusnu notu i razbiti monotoniju okusa na koje si navikla. Primjerice sendvič s piletinom, avokadom i slasnim namazom te svježim povrćem poput rotkvice, mrkve i krastavaca u pecivu od heljde s orasima zvuči fantastično!

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

2. Ubaci nove sastojke

Osim zelene salate i rajčice koji najčešće pronađu put do sendviča, postoji mnoštvo drugih sastojaka koji tvoj sendvič mogu podići na višu razinu. Na pamet nam padaju klice, fino začinsko bilje, džem od luka i ukiseljeni đumbir koji će tvoj sendvič sigurno učiniti uzbudljivim. U hladnjaku uvijek možeš čuvati posudice s unaprijed pripremljenim pečenim paprikama u ulju, mariniranim patlidžanima ili artičokama, ili pak kupovne teglice ukiseljenog povrća i tapenade od maslina koji će obogatiti okus tvojih sendviča i olakšati ti sam proces pripreme. Budi odvažna i u svoje sendviče ubaci malo voća koje će osigurati dozu slatkoće. Super kombinacije su jabuka, šunka i senf ili pak piletina, crveno grožđe i kockice cheddar sira. Suho voće, poput brusnica ili datulja također može doprinijeti teksturi i okusu sendviča.

3. Namaži kruh 

Dobar namaz je ključ svakog sendviča. On je taj koji ima moć upotpuniti i popraviti okuse te ''ubiti'' suhoću. Možeš napraviti sama svoj namaz u mediteranskom stilu kombinirajući domaći pesto od bosiljka i sušenu rajčicu ili isprobati već gotove namaze poput genijalnog Alpinesse namaza. Alpinesse Classic i Slani namazi proizvedeni su od najboljeg MEGGLE maslaca, uz mali dodatak najkvalitetnijeg repičinog ulja, pa i ne mogu biti ništa drugo nego savršeni – punoćom okusa, ali i svojom nevjerojatnom mazivošću u svakoj prilici, čak i ako si ih ovog časa izvadila iz hladnjaka. Odličan su izbor prilikom priprema raznih jela, uključujući sendviče, prvenstveno zbog svog fantastičnog okusa te brze i lake primjene. Alpinesse namaz možeš i doraditi po svom ''guštu'', tako da ga primjerice pomiješaš s vlascem i nekoliko češnja češnjaka. Ovaj genijalan namaz dat će ti savršenu bazu za bilo koji sendvič, a odličan je odabir i prilikom pripreme pečenja ili slastica.

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

4. Pobrini se da tvoj sendvič bude lijepo hrskav

Ne bi li postigla lijepu hrskavost, predlažemo ti da svoje sendviče obogatiš sitno sjeckanom prženom ljutikom i pekan orasima koji će se pobrinuti za okus i teksturu tvojih sendviča. Ako želiš postići okus sira i hrskavosti u isto vrijeme, napravi čips od cheddara koji će oduševiti i najizbirljivija nepca, a toliko je jednostavan za pripremu da ćeš požaliti što ga nisi i ranije isprobala. Jednostavno naribaj cheddar, a zatim obloži pleh papirom za pečenje i na njega posloži male brežuljke od ribanog sira. Peci dok sir ne poprimi lijepu zlatnu boju, oko 5 minuta, i voilà - sve je spremno za uživanje u najhrskavijem sendviču!

5. Iskoristi biljne proteine

Potražnja za biljnim proteinima na tržištu je sve veća i uistinu je prava šteta ne iskoristiti ih za pripremu svakodnevnih jela. Namaz od tofua (komercijalni ili domaći), kriške tofua ili tempeha na žaru, pašteta od povrća, namaz od leće ili humus ukusne su i hranjive zamjene za meso i mesne prerađevine. U svoj sljedeći sendvič dodaj deblju krišku paniranog tofua u sezamu i uvjeri se koliko ukusan može biti ovaj brzinski vegetarijanski sendvič.

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Kako bi tvoji sendviči bili pripremljeni kao da ih je radio profesionalac, pobrinuo se MEGGLE. Isprobaj Alpinesse namaze koji ne samo da će oduševiti sve tvoje ukućane i goste, već će ti i olakšati samu pripremu. Dostupni su u vizualno dizajnerski osvježenijem, iznimno praktičnom pakiranju, koje i dalje vrhunski čuva kvalitetu proizvoda i njihovu svježinu. Za pripremu svakog Alpinesse namaza potrebno je 4 litre MEGGLE mlijeka, a zahvaljujući fenomenalnoj teksturi i bogatom okusu odličan su izbor i pri spravljanju raznoraznih pečenja i slastica. Isprobaj Alpinesse Classic i Slani i uvjeri se u njihovu moć!
Za inspiraciju i korak više u kulinarskim umijećima posjeti MEGGLE-ovu internetsku stranicu www.gourmeggle.hr, priključi se zajednici kulinarskih entuzijasta i postani pravi chef svoje kuhinje.

 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.