Hrskava baza, kremasti srednji dio... Ovaj cheesecake s rižinim pahuljicama kombinira dva omiljena slatkiša u jednom. Zamisli da jedeš bijelu čokoladu s rižom. Ovo je još bolje!
Kada je riječ o omiljenim slasticama, najbolje je ne birati nego uzeti sve. A u ovoj torti rižine pločice i cheesecake su se tako divno spojili da imamo za tebe slasticu koja će zavladati ljetnim menijem.
Marshmallows
foto: Freepik
Cheesecake ima koru od rižinih pahuljica premazanu jednostavnim nadjevom bez pečenja, s dodatkom marshmallow kreme. Dodatne rižine pahuljice iskoristi za dekoraciju. Koru možeš napraviti unaprijed i držati na sobnoj temperaturi do 2 dana. Najteži dio je čekanje da se hladi u hladnjaku 4 sata.
Napravi marshmallow kremu
Istuci bjelanjak jednog jajeta, 0,75 šalice kukuruznog sirupa i 0,25 žličice soli u velikoj zdjeli električnim mikserom na visokoj brzini dok smjesa ne postane gusta i ne udvostruči volumen, oko 5 minuta. Smanji brzinu miksera na nisku i umiješaj 0,75 šalice šećera u prahu dok se potpuno ne sjedini. Dodaj 2,5 žličice ekstrakta vanilije i lagano miješaj dok se ne sjedini.
Ne gasi ekran dok kuham
Cheesecake s rižinim pahuljicama
30 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslac
125
g
Marshmallow
280
g
Rižine pahuljice
8
šalica
Vrhnje za šlag
1
šalica
Krem sir
225
g
Šećer u prahu
0,50
šalica
Marshmallow krema
0,75
šalica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Postupak
U velikom loncu na srednjoj vatri rastopi maslac. Dodaj marshmallowse i zagrijavaj, često miješajući, dok se marshmallowi ne rastope, 5-8 minuta. Makni s vatre.
Dodaj rižine pahuljice i miješaj dok se dobro ne sjedine. Prebaci otprilike 3 šalice smjese rižinih pahuljica u kalup za kruh promjera 23 x 13 cm. Lagano pritisni u ravnomjeran sloj.
Preostalu smjesu pahuljica prebaci u kalup za torte promjera cca 23 cm s odvojivim obručem. Lagano pritisni u ravnomjeran sloj preko dna i uz strane kalupa. Ohladi u hladnjaku dok ne bude spremno za korištenje.
U velikoj zdjeli na srednje visokoj brzini mikserom izmiksaj vrhnje dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.
U drugoj velikoj zdjeli, na srednje visokoj brzini, mikserom izmiksaj krem sir i šećer u prahu dok ne postanu glatki.
Dodaj kremu od marshmallowsa (upute za pripremu su u uvodnome članku) i vaniliju te miksaj dok se ne sjedine. Dodaj tučeno vrhnje i lagano umiješaj.
Izlij nadjev na koru i izravnaj vrh. Hladi najmanje 4 sata ili preko noći.
Izreži smjesu od rižinih pahuljica u kalupu za kruh na kvadrate od 2,5 cm i poslaži ih u sredini cheesecakea kao ukras.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
670 kcal
33 %
MASTI
42,00 g
58 %
KOLESTEROL
0,12 g
0 %
UH
69,00 g
25 %
PROTEINI
7,00 g
14 %
Isprobaj i ove recepte za ljetni cheesecake bez pečenja!