Recepti Desert 12. srpnja 2024.

Cheesecake bez pečenja s rižinim pahuljicama

Desert
30 MIN
0 MIN
12
SREDNJE
cheesecake
Cheesecake bez pečenja s borovnicama
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Hrskava baza, kremasti srednji dio... Ovaj cheesecake s rižinim pahuljicama kombinira dva omiljena slatkiša u jednom. Zamisli da jedeš bijelu čokoladu s rižom. Ovo je još bolje!

Kada je riječ o omiljenim slasticama, najbolje je ne birati nego uzeti sve. A u ovoj torti rižine pločice i cheesecake su se tako divno spojili da imamo za tebe slasticu koja će zavladati ljetnim menijem.

Cheesecake bez pečenja s rižinim pahuljicama | Author: Freepik Marshmallows foto: Freepik

Cheesecake ima koru od rižinih pahuljica premazanu jednostavnim nadjevom bez pečenja, s dodatkom marshmallow kreme. Dodatne rižine pahuljice iskoristi za dekoraciju. Koru možeš napraviti unaprijed i držati na sobnoj temperaturi do 2 dana. Najteži dio je čekanje da se hladi u hladnjaku 4 sata.

Napravi marshmallow kremu

Istuci bjelanjak jednog jajeta, 0,75 šalice kukuruznog sirupa i 0,25 žličice soli u velikoj zdjeli električnim mikserom na visokoj brzini dok smjesa ne postane gusta i ne udvostruči volumen, oko 5 minuta. Smanji brzinu miksera na nisku i umiješaj 0,75 šalice šećera u prahu dok se potpuno ne sjedini. Dodaj 2,5 žličice ekstrakta vanilije i lagano miješaj dok se ne sjedini.

Ne gasi ekran dok kuham

Cheesecake s rižinim pahuljicama
30 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslac 125 g
  • Marshmallow 280 g
  • Rižine pahuljice 8 šalica
  • Vrhnje za šlag 1 šalica
  • Krem sir 225 g
  • Šećer u prahu 0,50 šalica
  • Marshmallow krema 0,75 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
Postupak
  1. U velikom loncu na srednjoj vatri rastopi maslac. Dodaj marshmallowse i zagrijavaj, često miješajući, dok se marshmallowi ne rastope, 5-8 minuta. Makni s vatre.


  2. Dodaj rižine pahuljice i miješaj dok se dobro ne sjedine. Prebaci otprilike 3 šalice smjese rižinih pahuljica u kalup za kruh promjera 23 x 13 cm. Lagano pritisni u ravnomjeran sloj.


  3. Preostalu smjesu pahuljica prebaci u kalup za torte promjera cca 23 cm s odvojivim obručem. Lagano pritisni u ravnomjeran sloj preko dna i uz strane kalupa. Ohladi u hladnjaku dok ne bude spremno za korištenje.


  4. U velikoj zdjeli na srednje visokoj brzini mikserom izmiksaj vrhnje dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.


  5. U drugoj velikoj zdjeli, na srednje visokoj brzini, mikserom izmiksaj krem sir i šećer u prahu dok ne postanu glatki.

    Dodaj kremu od marshmallowsa (upute za pripremu su u uvodnome članku) i vaniliju te miksaj dok se ne sjedine. Dodaj tučeno vrhnje i lagano umiješaj. 


  6. Izlij nadjev na koru i izravnaj vrh. Hladi najmanje 4 sata ili preko noći.


  7. Izreži smjesu od rižinih pahuljica u kalupu za kruh na kvadrate od 2,5 cm i poslaži ih u sredini cheesecakea kao ukras.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

670 kcal

33 %

MASTI

42,00 g

58 %

KOLESTEROL

0,12 g

0 %

UH

69,00 g

25 %

PROTEINI

7,00 g

14 %

Isprobaj i ove recepte za ljetni cheesecake bez pečenja!

Torta s grčkim jogurtom Možda vas zanima... Lagana torta s grčkim jogurtom osvaja svježinom Recepti Možda vas zanima... Bez pećnice: Tropski okus manga osvježit će omiljeni cheesecake Native sadržaj Rolada od jagoda i krem sira Možda vas zanima... Cheesecake rolada s jagodama - neodoljivo fina! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.