Native sadržaj 04. srpnja 2024.

Bez pećnice: Tropski okus manga osvježit će omiljeni cheesecake

foto: Bojana Matek

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Srpanj nam donosi toliko raznog voća da ga jednostavno moramo iskoristiti za pripremu najfinijih kolača!

Ljeto nam je napokon stiglo, a moramo priznati da smo ga dozivali tropskim okusima. Koliko se mango dobro slaže s okusom torte od sira odlično zna Bojana Matek, poznata i kao Bokylicious. Bojana je osmislila ovaj odličan cheesecake koji ne moraš peći u pećnici, a spojila ga je s pireom od manga iz šarolike ponude METRO Chef proizvoda. Kako ga pripremiti možeš i ti, pogledaj u nastavku. 

Sastojci za podlogu:

  • 250 g mljevenih keksa s maslacem
  • 2 žlice vanilin šećera METRO chef
  • 150 g istopljenog maslaca

Mango krema:

  • 700 g krem sira
  • 397 g kondenziranog mlijeka (1 limenka)
  • 300 g mango pirea METRO chef
  • 2 vrećice želatine u prahu
  • 10 žlica vode
  • 225 g vrhnja za šlag 
  • 1 žlica vanilin šećera METRO chef

 | Author: Bojana Matek foto: Bojana Matek

Za ukras:

  • 50 g mango pirea METRO chef
  • Svježi mango
  • Limeta
  • Svježe jagode

Priprema:

  1. Mljeveni keks stavite u posudu, dodajte mu vanilin šećer i istopljeni maslac. Dobro promiješajte i utisnite na dno kalupa za torte od 26 cm kojeg ste prekrili papirom za pečenje.
  2. Odložite u hladnjak.
  3. Dok se podloga hladi, napravite kremu.
  4. Mikserom dobro izradite krem sir. Dodajte mu cijelu limenku kondenziranog mlijeka te sve ravnomjerno povežite.
  5. Želatinu natopite sa 10 žlica vode, pustite nekoliko minuta da nabubri pa zagrijavajte miješajući na laganoj temperaturi dok se u potpunosti ne otopi.
  6. Odmah ju umiješajte u pire od manga te cijelu mješavinu dodajte u kremu od sira. Dobro izmiksajte mikserom.
  7. Posebno izradite vrhnje za šlag sa 1 žlicom vanilin šećera te ga lagano, u 2 dodavanja,
  8. pomoću špatule umiješajte u kremu. Zatim kremu rasporedite i zagladite po podlozi od keksa.
  9. Preostali pire od manga rasporedite po površini kreme te pomoću noža napravite nepravilne uzorke. 
  10. Mango ogulite i nasjeckajte na kockice, pokapajte sokom limete te rasporedite po torti. Ukrasite jagodama i kriškama limete.
  11. Hladite u hladnjaku minimalno 3 sata.

U slast! 

 | Author: Bojana Matek foto: Bojana Matek

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.