Srpanj nam donosi toliko raznog voća da ga jednostavno moramo iskoristiti za pripremu najfinijih kolača!
Ljeto nam je napokon stiglo, a moramo priznati da smo ga dozivali tropskim okusima. Koliko se mango dobro slaže s okusom torte od sira odlično zna Bojana Matek, poznata i kao Bokylicious. Bojana je osmislila ovaj odličan cheesecake koji ne moraš peći u pećnici, a spojila ga je s pireom od manga iz šarolike ponude METRO Chef proizvoda. Kako ga pripremiti možeš i ti, pogledaj u nastavku.
Sastojci za podlogu:
- 250 g mljevenih keksa s maslacem
- 2 žlice vanilin šećera METRO chef
- 150 g istopljenog maslaca
Mango krema:
- 700 g krem sira
- 397 g kondenziranog mlijeka (1 limenka)
- 300 g mango pirea METRO chef
- 2 vrećice želatine u prahu
- 10 žlica vode
- 225 g vrhnja za šlag
- 1 žlica vanilin šećera METRO chef
Za ukras:
- 50 g mango pirea METRO chef
- Svježi mango
- Limeta
- Svježe jagode
Priprema:
- Mljeveni keks stavite u posudu, dodajte mu vanilin šećer i istopljeni maslac. Dobro promiješajte i utisnite na dno kalupa za torte od 26 cm kojeg ste prekrili papirom za pečenje.
- Odložite u hladnjak.
- Dok se podloga hladi, napravite kremu.
- Mikserom dobro izradite krem sir. Dodajte mu cijelu limenku kondenziranog mlijeka te sve ravnomjerno povežite.
- Želatinu natopite sa 10 žlica vode, pustite nekoliko minuta da nabubri pa zagrijavajte miješajući na laganoj temperaturi dok se u potpunosti ne otopi.
- Odmah ju umiješajte u pire od manga te cijelu mješavinu dodajte u kremu od sira. Dobro izmiksajte mikserom.
- Posebno izradite vrhnje za šlag sa 1 žlicom vanilin šećera te ga lagano, u 2 dodavanja,
- pomoću špatule umiješajte u kremu. Zatim kremu rasporedite i zagladite po podlozi od keksa.
- Preostali pire od manga rasporedite po površini kreme te pomoću noža napravite nepravilne uzorke.
- Mango ogulite i nasjeckajte na kockice, pokapajte sokom limete te rasporedite po torti. Ukrasite jagodama i kriškama limete.
- Hladite u hladnjaku minimalno 3 sata.
U slast!