Recepti 04. srpnja 2016.

Cheesecake s lješnjacima i čokoladom koji neodoljivo podsjeća na...

cheesecake
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravi mali slatki raj krije se u ovom kolaču od sira.

Omiljeni slatkiš sada možeš pripremiti kod kuće na mnogo jednostavniji način nego što se to na prvu čini. Krema od lješnjaka, pa ganache od čokolade, sve to na finoj korici od, ni više ni manje – pahuljica. Napravi čudo od kolača s namirnicama koje imaš kod kuće i zasladi se na najbolji mogući način.

Potrebno ti je:

  • 250 g kukuruznih pahuljica 
  • 70 g maslaca 
  • 4 žlice kakaa u prahu
  • 200 g lješnjaka
  • 0,5 kg krem sira
  • 350 mL slatkog vrhnja
  • 80 g šećera
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 170 g tamne čokolade
  • 8 čokolada Ferrero Rocher

Postupak:

  1. Pahuljice usitni pa ih pomiješajte s rastopljenim maslacem i kakaom u prahu.
  2. Smjesu prstima utisni u posudu i stavi u hladnjak.
  3. Tostiraj lješnjake pa ih usitni u blenderu.
  4. Dodaj im slatko vrhnje, krem sir, vaniliju i šećer i miksaj.
  5. Tamnu čokoladu otopi i prelij slatkim vrhnjem.
  6. Na podlogu od pahuljica najprije stavi kremu od lješnjaka, zatim čokoladnu kremu.
  7. Ukrasi i stavi u hladnjak na neko vrijeme dok se ne stisne.

Cijeli postupak pripreme pogledaj u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.