Recepti 01. lipnja 2016.

Čokoladna jagoda s kokosom

Čokoladna jagoda s kokosom
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena kombinacija kokosa, čokolade i jagoda koju morate probati. Ovo je količina za tortu dimenzija 15*14 cm.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Biskvit

  • 5 kom bjelanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 1 žlica brašna
  • 150 g kokosa
  • 100 ml mlijeka
  • 1 žličica ruma

Čokoladna krema

  • 5 kom žumanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 ml mlijeka*
  • 1 kom puding od čokolade*
  • 125 g margarina
  • 1 žlica ruma

Ukrašavanje

  • 12 kom većih jagoda
  • čokolada za kuhanje

Priprema

  1. Umutiti snijeg od bjelanjaka te u njega postupno dodavati šećer. Kad se dobije homogena smjesa, u nju dodati brašno te u smjesu lagano sa špatulom umješati kokos. Staviti u pleh dimenzija 18*30 obložen papirom za pečenje te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na cca 180 stupnjeva 20-ak minuta. Čokoladna jagoda s kokosom | Author: katarina.ri foto: katarina.ri
  2. Nakon što se bisvit ispekao, izvaditi ga, okrenuti, skinuti papir za pečenje te politi smjesom mlijeka i ruma. Ostaviti biskvit da se ohladi. Čokoladna jagoda s kokosom | Author: katarina.ri foto: katarina.ri
  3. Žumanjke, šećer i čokoladu za kuhanje skuhati na pari uz mješanje. Smjesa je gotova kad je potezom kutlače na dnu vidljiv trag. Gotovu smjesu ostaviti da se hladi. Čokoladna jagoda s kokosom | Author: katarina.ri foto: katarina.ri
  4. * U 2,5 dl mlijeka napraviti puding od čokolade bez dodavanja šećera te ga ostaviti da se ohladi. Ukoliko niste ljubitelj pudinga ( iako ga se na kraju ne osjeti u kremi ), ovaj korak možete izostaviti, u tom slučaju dodajte više margarina u kremu. Čokoladna jagoda s kokosom | Author: katarina.ri foto: katarina.ri
  5. Umutiti margarin, te u njega dodati ohlađenu smjesu od žumanjaka, šećera i čokolade za kuhanje te puding od čokolade i rum. Čokoladna jagoda s kokosom | Author: katarina.ri foto: katarina.ri
  6. Ohlađeni biskvit prerezati na pola te filovati: biskvit-čokoladna krema-jagode-čokoladna krema-biskvit-malo čokoladne kreme. U ovom sam slučaju koristila za filovanje torte 9 većih jagoda, ali vi možete prilagoditi veličinu jagoda i količinu po potrebi i želji.
  7. Ostalih 3 jagoda poslužile su kao dekoracija. Na pri otopiti mliječnu čokoladu ili čokoladu za kuhanje te dodati malo ulja, pomiješati te jagode umočiti u smjesu. Staviti na papir za pečenje te u frižider. Kad se ohlade dodati šare od bijele čokolade. Čokoladna jagoda s kokosom | Author: katarina.ri foto: katarina.ri
  8. Tortu možete, naravno, dekorirati po vlastitoj želji, ovo je bio samo moj prikaz dekoracije.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.