Ljubitelji čokolade obožavat će ovaj desert. Čokoladna torta bez brašna na rubovima je hrskava, a u sredini sočna i mekana... Nemoguće joj je odoljeti!
Recepte popularne kuharice Marthe Stewartnaprosto obožavamopa ih često i dijelimo s vama. Nedavno smo otkrili jošjedan brzinski recept za najveće obožavatelje čokolade. Dobra je vijest i to što ova genijalna čokoladna torta bez brašna od samo 4 sastojka, priprema se u tren oka, a izrazito je sočna i ukusna.
Čokoladna torta bez brašna
foto: Gaelle Marcel/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Čokoladna torta bez brašna od samo 4 sastojka - recept by Martha Stewart
17 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslac
6
žličica
Tamna čokolada
220
g
Jaje
6
kom
Šećer
100
g
Šećer u prahu
Šlag
Postupak
Rastopi maslac i čokoladu na pari (ili u mirkovalnoj) pa im dodaj umućene žumanjke.
Bjelanjke, zajedno sa šećerom, izmiksaj u čvrst snijeg.
Snijeg od bjelanjaka postepeno umiješaj u smjesu čokolade, maslaca i žumanjaka.
Prebaci u namašćeni kalup i peci u pećnici zagrijanoj na 140 stupnjeva 45-50 minuta.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.