Klasična pita od bundeve ima svoje mjesto na jesenskom meniju, ali ova verzija, barem nama, pobjeđuje. U receptu se kombinira poznato i novo: bogata, kremasta punjenja od bundeve dolazi u obliku malih tartova, ali s twistom – na vrhu nije šlag, već tanki sloj karameliziranog šećera u stilu crème brûléea. Priprema je jednostavna, a rezultat je desert koji izgleda impresivno.
Domaći nadjev? Ništa lakše
U ovom receptu koristi se gotovo tijesto za pite, što štedi vrijeme, no možeš, naravno, sve raditi od nule. Ako se odlučiš za domaću verziju, tijesto možeš pripremiti i do dva tjedna unaprijed, a nadjev od bundeve do tri dana ranije.
Na dan pečenja samo sve složi i ispeci. Ova količina dovoljna je za 12 mini pita, što ih čini idealnim za veće društvo ili obiteljske ručkove.
Pire od bundeve
Ako želiš puniji okus i bolju kontrolu nad sastojcima, domaći nadjev od bundeve radi se brzo i bez stresa. Trebat će ti 1 i ¼ šalica pirea od bundeve, ½ šalice vrhnja za kuhanje, 1 jaje, ¼ šalice smeđeg šećera, 1 žlica šećera, 1 čajna žličica cimeta, ½ žličice đumbira, prstohvat muškatnog oraščića i malo soli. Sve sastojke spoji pjenjačom dok ne dobiješ glatku, sjajnu smjesu, i to je to.