Recepti Desert 21. studenoga 2025.

Crème brûlée mini pite: bolje od klasične pite od bundeve!

Desert
10 MIN
60 MIN
12
JEDNOSTAVNO
Mini crème brûlée pite od bundeve: kao pita samo bolje!
foto: @emilyscookofficial Pinterest
Zamisli pitu od bundeve s hrskavom karameliziranom koricom koja puca pod žlicom. Zvuči dobro? Još bolje izgleda na tanjuru

Klasična pita od bundeve ima svoje mjesto na jesenskom meniju, ali ova verzija, barem nama, pobjeđuje. U receptu se kombinira poznato i novo: bogata, kremasta punjenja od bundeve dolazi u obliku malih tartova, ali s twistom – na vrhu nije šlag, već tanki sloj karameliziranog šećera u stilu crème brûléea. Priprema je jednostavna, a rezultat je desert koji izgleda impresivno.

Domaći nadjev? Ništa lakše

U ovom receptu koristi se gotovo tijesto za pite, što štedi vrijeme, no možeš, naravno, sve raditi od nule. Ako se odlučiš za domaću verziju, tijesto možeš pripremiti i do dva tjedna unaprijed, a nadjev od bundeve do tri dana ranije.

Na dan pečenja samo sve složi i ispeci. Ova količina dovoljna je za 12 mini pita, što ih čini idealnim za veće društvo ili obiteljske ručkove.

Organic pumpkin puree pie ingredient closeup | Author: rawpixel.com / Monika Pire od bundeve foto: rawpixel.com / Monika

Ako želiš puniji okus i bolju kontrolu nad sastojcima, domaći nadjev od bundeve radi se brzo i bez stresa. Trebat će ti 1 i ¼ šalica pirea od bundeve, ½ šalice vrhnja za kuhanje, 1 jaje, ¼ šalice smeđeg šećera, 1 žlica šećera, 1 čajna žličica cimeta, ½ žličice đumbira, prstohvat muškatnog oraščića i malo soli. Sve sastojke spoji pjenjačom dok ne dobiješ glatku, sjajnu smjesu, i to je to.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.