Recepti U kavi je tajna najukusnijih slastica 24. prosinca 2019.

Čuvate li ispravno svoju omiljenu kavu?

foto: Franck

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Svi ljubitelji kave znaju da svježe mljevena kava ima bogatu i očaravajuću aromu te da se nekada ručno mljela u "zlatnim" mlinovima. Danas je teško pronaći vremena za takav ritual, no zahvaljujući Franckovoj posebnoj metodi pakiranja, u svježoj kavi možemo uživati kad god poželimo.

Od milja nazvana Ciglicom, Franck Jubilarna kava na police dućana dolazi u vakuumiranom pakiranju koje održava njene arome svježima kao onog trenutka kad je samljevena. Ikona među kavama postoji više od četvrt stoljeća i u svojoj paleti okusa ima i Jubilarnu Intense snažnog i bogatog okusa s prirodnim aromama tamne čokolade i slatkih začina te Jubilarnu Sensual očaravajućeg mirisa i baršunastog okusa s aromama mliječne čokolade i lješnjaka.

Probrana zrna koja daju bogatu pjenu, očaravajuće mirise i najfinije arome, polazna su točka za uživanje u kavi. Nijedan trik za čuvanje kave neće pomoći ako ona nije kvalitetna. Za kvalitetu Franck kave brinu stručnjaci koji dnevno kušaju na desetke šalica i provjeravaju svako zrno. Zbog sistematičnosti procesa i mnogo truda, kvaliteta Franckove kave je na najvišem nivou i stalna. 

 | Author: Franck foto: Franck

Sačuvaj izvanredan okus i miris Franck kave!

Sva tri okusa Jubilarne kave, Jubilarna Original, koja dolazi u prepoznatljivom crvenom pakiranju, Jubilarna Sensual i Jubilarna Intense,  proizvedene su od pažljivo probranih vrhunskih arabica i robusta kava, a kako bi i nakon otvaranja sačuvale svježinu i bogatstvo okusa, treba pripaziti na njihovo skladištenje. Preduga izloženost zraku i suncu, vlaga, pa čak i kuhinjski mirisi, mogu naštetiti kavi i utjecati na njenu kvalitetu.

Svoju omiljenu kavu iz palete Franck Jubilarnih kava čuvajte u staklenoj, keramičkoj ili posudi od nereaktivnog metala koja ne propušta zrak. Ako se odlučite za prozirno staklo, posudu spremite na hladno i mračno mjesto, što dalje od prozora ili štednjaka. Ne zaboravite posudu redovno oprati jer se zaostala ulja iz kave s vremenom mogu užeći i pokvariti okus tek kupljene kave.

Kako bi bili sigurni da uvijek imate svježu kavu kod kuće, preporučuje se kupovati manja pakiranja kave poput Ciglice od 250 g. To znači češće odlaske u dućan, no zbog vrhunske kvalitete, apsolutno se isplati. 

Prednosti vakuumiranog pakiranja kave s obzirom na to da Franck na tržište plasira kavu upravo u vakuumiranom pakiranju specifičnog oblika ciglice koje jamči očuvanje izvorne arome i okusa što je potrošačima posebno važno. Naime, kava najbolje zadržava svoju kvalitetu ako je odmah nakon prženja i mljevenja na ovaj način pakiramo u kontroliranoj atmosferi čime sprečavamo oksidaciju.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.