Recepti 03. listopada 2014.

Debeljuškaste palačinke s javorovim sirupom

Debeljuškaste palačinke s javorovim sirupom
gastro postao gastro.24sata.hr
Amerikanci su poznati po tome da vole deblje palačinke koje su obavezno prelivene javorovim sirupom

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 102

Potrebno vam je

  • 130 g pšenično brašno, bijelo
  • 20 g šećer, kristal
  • 5 g prašak za pecivo
  • 0.50 mala žlica soda bikarbona
  • 1 kom jaje kokošje
  • 60 g maslac, slani
  • 250 ml mlijeko, kiselo
  • sol
  • 1.50 dl javorov sirup

Priprema

  1. U zdjelu stavite brašno, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, šećer, 30 g otopljenog maslaca, kiselo mlijeko i jaje te sve dobro izmješajte pjenjačom. Smjesu poklopite i stavite da odstoji 30 minuta, nakon čega ju još jedom dobro izmješajte.
  2. Ugrijte na vatri tavu za palačinke i stavite nekoliko kapi otopljenog maslaca. Na tavu izlijte po 100 ml smjese te ispecite palačinke. Kada iskoristite svu smjesu, na svaki tanjur stavite po četiri, pet palačinki, na vrh stavite kockicu maslaca i prelijte ih javorovim sirupom te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.