Recepti 07. travnja 2020.

Deviled eggs: Uskrsni recept koji će oduševiti mnoge

foto: Zvijezda

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Siguran sam da su većini nas na spomen uskrsne hrane prva asocijacija kuhana jaja. No donosim ti jednu drugačiju ideju koja će kuhana jaja transformirati u atraktivno predjelo svakog blagdanskog stola

Jaja, ili točnije - pisanice, kao simbol Uskrsa i novih početaka s razlogom su nezaobilazan dio svakog blagdanskog stola. Najčešće se pripremaju kuhana, a isto se tako poslužuju kao prilog glavnom jelu uz mladi luk ili kao predjelo. Osim toga, jaja znaju završiti i u raznim salatama. No, evo malo drugačije ideje koja će ih pretvoriti u savršeno predjelo svakog uskrsnog objeda.

Sastojci:

  • 10 jaja
  • 4 jušne žlice Zvijezda majoneze 
  • 1 čajna žlica senfa
  • 1 čajna žlica bijelog vinskog octa
  • 40 grama slanine
  • po ukusu - sol, papar, crvena paprika, vlasac
  • dodatna majoneza za ukrašavanje

 | Author: Zvijezda foto: Zvijezda

Priprema:

  1. U kipuću vodu stavi kuhati jaja. Jaja kuhaj od 8 do 10 minuta, ovisno o veličini.
  2. Tvrdo kuhana jaja odmah nakon kuhanja prebaci u posudu s hladnom vodom i ledom (može i bez leda ako je voda hladna).
  3. Kuhana jaja ostavi barem 20 minuta u hladnoj vodi kako bi se lakše skidala ljuska s njih.
  4. Skini ljusku s jaja i svako jaje prepolovi po dužini. Oprezno izvadi žumanjke i odloži ih u zasebnu dublju posudu.
  5. Usitni žumanjke i zdrobi ih žlicom. Izdrobljenim žumanjcima dodaj malo bijelog octa, senf, začine po želji i 4 jušne žlice majoneze.
  6. Sve sastojke pomiješaj u glatku smjesu. Ako želiš, po ukusu možeš dodati i više majoneze u smjesu.
  7. Smjesu od žumanjaka i majoneze prebaci u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i pomoću nje napuni bjelanjke.
  8. Prije posluživanja jaja dodatno ukrasi sjeckanim svježim vlascem, prženom sjeckanom slaninom, majonezom i crvenom paprikom.

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.