Bilo da ste ovogodišnju Noć vještica odlučili provesti kod kuće u druženju s prijateljima ili pak želite iznenaditi svoje mališane, mali snackovi s Halloween tematikom odlično se uklapaju u vaš plan. Za najstrašniju noć u godini odabrali smo i strašno dobre recepte kojima ćete oduševiti cijelo društvo ili razveseliti svoje klince. Recepti su jednostavni, a snackovi slasni, zabavni i nevjerojatno maštoviti!
Mumificirane okruglice
Potrebno je:
- 5 ili 6 velikih krumpira
- male mesne okruglice kuhane u umaku od rajčice
- topivi sir (po izboru) narezan na tanke trakice
- crne masline
- Vegeta Natur za krumpir
Priprema:
- Najprije pripremite 20-ak mesnih okruglica na način kako ih inače radite, samo moraju biti male kako bi stale na krumpir.
- Nakon što ste napravili mesne okruglice blago ih zapecite u tavi.
- Potom operite krumpire, razrežite ih na pola po dužini i začinite Vegetom Natur.
- U prethodno zagrijanoj pećnici stavite polovice krumpira da se peku otprilike 45 minuta na 190 stupnjeva odnosno dok se potpuno ne ispeku (ovisno o pećnici).
- Dok se krumpiri peku, skuhajte prethodno pripremljene okruglice u klasičnom umaku od rajčice.
- Kad su polovice krumpira gotove čajnom žlicom blago izdubite sredinu dok ne dobijete udubinu, ali rub ostavite debljim da se krumpir ne raspadne.
- U svaku polovicu krumpira stavite dvije ili tri mesne okruglice, ovisno o tome koliko ih stane u izdubljeni dio, i prelijte umakom.
- Trakicama sira prekrijte okruglice cik-cak i krajeve zataknite u krumpir, ali dva centimetra okruglica ostavite bez sira i na to mjesto stavite razrezane kolutiće masline kao mumijine oči.
- Vratite krumpire u pećnicu na nekoliko minuta dok se sir ne rastopi i to je to, vaši mumificirani snackovi su gotovi!
Ludi tacosi
Potrebno je:
- faširanci
- Vegeta Natur za svinjetinu
- tortilje
- mozzarella
- crne masline
- zelena salata
- paprika nasjeckana na kockice
- luk nasjeckan na kockice
- kukuruz šećerac u konzervi
- umak po želji
Priprema:
- Pripremite faširance na način kako ih inače radite uz dodatak Vegete Natur (neka budu srednje veličine).
- Nasjeckane paprike i luk blago popržite na malo ulja dok ne uvenu, potom dodajte kukuruz i sve zajedno promiješajte s umakom po želji dok ne dobijete nadjev.
- Ugrijane tortilje napunite nadjevom, na jednu stranu stavite list zelene salate, a na njega dva faširanca jedan kraj drugog.
- Na faširance stavite narezane kolutiće mozzarelle i kolutiće crnih maslina kako biste dobili izgled buljookih očiju (kolutić mozzarelle mora biti malo manji od faširanca).
Jezive paprike
Potrebno je:
- 500 g mljevene piletine
- 1 šalica kuhane riže
- 2 žlice ulja
- 200 ml umaka od rajčice
- 1 manja glavica nasjeckanog luka
- nasjeckani peršin
- Vegeta Natur za piletinu
- svježe paprike
- topivi sir
Priprema:
- Operite paprike, malim nožićem izrežite trokutaste oči i nos, a zubi neka budu cik-cak, slično kao kad dubite bundevu.
- Zatim odrežite gornji dio paprika s peteljkom tako da dobijete "kapice".
- Očistite paprike od koštica i membrana, isperite ih i ostavite naopačke da se cijede na papirnatom ručniku.
- Na malo ulja prodinstajte luk dok ne postane staklast, zatim dodajte mljevenu piletinu, peršin i začinite Vegetom Natur.
- Kad piletina pobijeli, dodajte prethodno skuhanu rižu i zalijte s umakom od rajčice (ne pretjerujte s umakom, nadjev mora biti gušći).
- Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta, dodajte naribani sir i sve dobro promiješajte.
- Pripremljene paprike napunite nadjevom i vratite "kapice". Posložite ih u dublji protvan na papir za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta i zatim poslužite!
Mumije u lisnatom
Sastojci:
- mini hrenovke
- lisnato tijesto
- crni papar u zrnu
- umak od rajčice
- senf
- 1 jaje
Priprema:
- Skuhajte hrenovke.
- Razvaljajte lisnato tijesto, narežite na trakice promjera od 1 cm i premažite razmućenim jajem.
- Trakice omotajte oko hrenovke tako da izgleda kao zavoj odnosno povoj, ali pri vrhu na jednom kraju ostavite da se hrenovka vidi (za mumijine oči).
- Omotane hrenovke položite na protvan obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici na 150 stupnjeva oko 25 minuta (dok lisnato ne pozlatni).
- Izvadite hrenovke i na mjesto za oči napravite dvije točke sa senfom i na svaku lagano utisnite zrno papra.
- Poslužite uz umak od rajčice, a za dodatni Halloween efekt malo umaka možete kapnuti po samim hrenovkama.
Ovi zabavni i urnebesni snackovi oduševit će svakog gosta, a ponajviše klince koji će ova jela dugo pamtiti. Uživajte!
Za više informacija o proizvodima Vegeta Natur posjetite www.vegeta-natur.hr