Recepti 5379 prikaza 29. listopada 2018.

Fantastični slani snackovi za najstrašniju noć u godini

Guliver/Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ove bi godine Noć vještica, osim najstrašnija, mogla biti i najukusnija. Pripremili smo nekoliko jednostavnih recepata za slane snackove koji će vas osvojiti i okusom i izgledom

Bilo da ste ovogodišnju Noć vještica odlučili provesti kod kuće u druženju s prijateljima ili pak želite iznenaditi svoje mališane, mali snackovi s Halloween tematikom odlično se uklapaju u vaš plan. Za najstrašniju noć u godini odabrali smo i strašno dobre recepte kojima ćete oduševiti cijelo društvo ili razveseliti svoje klince. Recepti su jednostavni, a snackovi slasni, zabavni i nevjerojatno maštoviti!

Mumificirane okruglice

Potrebno je:

  • 5 ili 6 velikih krumpira
  • male mesne okruglice kuhane u umaku od rajčice
  • topivi sir (po izboru) narezan na tanke trakice
  • crne masline
  • Vegeta Natur za krumpir

Priprema:

  1. Najprije pripremite 20-ak mesnih okruglica na način kako ih inače radite, samo moraju biti male kako bi stale na krumpir.
  2. Nakon što ste napravili mesne okruglice blago ih zapecite u tavi.  
  3. Potom operite krumpire, razrežite ih na pola po dužini i začinite Vegetom Natur.
  4. U prethodno zagrijanoj pećnici stavite polovice krumpira da se peku otprilike 45 minuta na 190 stupnjeva odnosno dok se potpuno ne ispeku (ovisno o pećnici).
  5. Dok se krumpiri peku, skuhajte prethodno pripremljene okruglice u klasičnom umaku od rajčice. 
  6. Kad su polovice krumpira gotove čajnom žlicom blago izdubite sredinu dok ne dobijete udubinu, ali rub ostavite debljim da se krumpir ne raspadne. 
  7. U svaku polovicu krumpira stavite dvije ili tri mesne okruglice, ovisno o tome koliko ih stane u izdubljeni dio, i prelijte umakom. 
  8. Trakicama sira prekrijte okruglice cik-cak i krajeve zataknite u krumpir, ali dva centimetra okruglica ostavite bez sira i na to mjesto stavite razrezane kolutiće masline kao mumijine oči.
  9. Vratite krumpire u pećnicu na nekoliko minuta dok se sir ne rastopi i to je to, vaši mumificirani snackovi su gotovi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konstantin Dorogobugsky (@offalmangler) on

 

Ludi tacosi

Potrebno je:

  • faširanci
  • Vegeta Natur za svinjetinu
  • tortilje
  • mozzarella
  • crne masline
  • zelena salata
  • paprika nasjeckana na kockice
  • luk nasjeckan na kockice
  • kukuruz šećerac u konzervi
  • umak po želji

Priprema: 

  1. Pripremite faširance na način kako ih inače radite uz dodatak Vegete Natur (neka budu srednje veličine).
  2. Nasjeckane paprike i luk blago popržite na malo ulja dok ne uvenu, potom dodajte kukuruz i sve zajedno promiješajte s umakom po želji dok ne dobijete nadjev.
  3. Ugrijane tortilje napunite nadjevom, na jednu stranu stavite list zelene salate, a na njega dva faširanca jedan kraj drugog. 
  4. Na faširance stavite narezane kolutiće mozzarelle i kolutiće crnih maslina kako biste dobili izgled buljookih očiju (kolutić mozzarelle mora biti malo manji od faširanca).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlottebhill (@charlotte_bhill) on

 

Jezive paprike

Potrebno je:

  • 500 g mljevene piletine
  • 1 šalica kuhane riže
  • 2 žlice ulja
  • 200 ml umaka od rajčice
  • 1 manja glavica nasjeckanog luka
  • nasjeckani peršin
  • Vegeta Natur za piletinu
  • svježe paprike
  • topivi sir

Priprema:

  1. Operite paprike, malim nožićem izrežite trokutaste oči i nos, a zubi neka budu cik-cak, slično kao kad dubite bundevu. 
  2. Zatim odrežite gornji dio paprika s peteljkom tako da dobijete "kapice".
  3. Očistite paprike od koštica i membrana, isperite ih i ostavite naopačke da se cijede na papirnatom ručniku. 
  4. Na malo ulja prodinstajte luk dok ne postane staklast, zatim dodajte mljevenu piletinu, peršin i začinite Vegetom Natur.
  5. Kad piletina pobijeli, dodajte prethodno skuhanu rižu i zalijte s umakom od rajčice (ne pretjerujte s umakom, nadjev mora biti gušći).
  6. Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta, dodajte naribani sir i sve dobro promiješajte. 
  7. Pripremljene paprike napunite nadjevom i vratite "kapice". Posložite ih u dublji protvan na papir za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta i zatim poslužite!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lunches + Littles (@lunchesandlittles) on

 

Mumije u lisnatom

Sastojci:

  • mini hrenovke
  • lisnato tijesto
  • crni papar u zrnu
  • umak od rajčice
  • senf
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Skuhajte hrenovke. 
  2. Razvaljajte lisnato tijesto, narežite na trakice promjera od 1 cm i premažite razmućenim jajem.
  3. Trakice omotajte oko hrenovke tako da izgleda kao zavoj odnosno povoj, ali pri vrhu na jednom kraju ostavite da se hrenovka vidi (za mumijine oči).
  4. Omotane hrenovke položite na protvan obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici na 150 stupnjeva oko 25 minuta (dok lisnato ne pozlatni).
  5. Izvadite hrenovke i na mjesto za oči napravite dvije točke sa senfom i na svaku lagano utisnite zrno papra. 
  6. Poslužite uz umak od rajčice, a za dodatni Halloween efekt malo umaka možete kapnuti po samim hrenovkama. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elena Danileiko (@elena_danileiko) on

Ovi zabavni i urnebesni snackovi oduševit će svakog gosta, a ponajviše klince koji će ova jela dugo pamtiti. Uživajte!

Za više informacija o proizvodima Vegeta Natur posjetite www.vegeta-natur.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.