Recepti 13. listopada 2014.

Holandski uštipci s grožđicama

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Složeno

Kalorija po osobi: 767

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 40 g kvasac, svježi
  • 100 g šećer, kristal
  • 250 g mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 100 g jaje kokošje
  • 75 g maslac, neslani
  • 150 g grožđice
  • 75 g narančina kora, ušećerena
  • 50 g ulje maslinovo
  • 10 g sol
  • 40 g narančina kora

Priprema

  1. Prosijte brašno u posudu i u sredini načinite udubinu. U nju razmrvite kvasac, dodajte malo šećera, brašna i polovicu količine lijeka, pa zamijesite kvas. Neka pokriven uzlazi 15 minuta.
  2. Dignutom kvasu dodajte preostali šećer, preostalo mlijeko, sol, jaja i na listiće narezan maslac. Zamijesite tijesto. Neka uzlazi 15 minuta.
  3. Obje vrste grožđica stavite na 2 minute u toplu vodu da nabubre, zatim ih isperite. Ocijeđene, zajedno s ušećerenom koricom umijesite u tijesto. Neka tijesto uzlazi još 15 minuta.
  4. Zagrijte masnoću na 160 stupnjeva C. Uz pomoć dvije pobrašnjene žlice grabite iz tijesta male uštipke, pa ih po 6 pržite 10 minuta u vrućem ulju dok ne postanu zlatnožuti. Nakon 5 minuta prženja okrenite ih rupičastom žlicom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.