gastro postao
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Složeno
Kalorija po osobi: 767
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 40 g kvasac, svježi
- 100 g šećer, kristal
- 250 g mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 100 g jaje kokošje
- 75 g maslac, neslani
- 150 g grožđice
- 75 g narančina kora, ušećerena
- 50 g ulje maslinovo
- 10 g sol
- 40 g narančina kora
Priprema
- Prosijte brašno u posudu i u sredini načinite udubinu. U nju razmrvite kvasac, dodajte malo šećera, brašna i polovicu količine lijeka, pa zamijesite kvas. Neka pokriven uzlazi 15 minuta.
- Dignutom kvasu dodajte preostali šećer, preostalo mlijeko, sol, jaja i na listiće narezan maslac. Zamijesite tijesto. Neka uzlazi 15 minuta.
- Obje vrste grožđica stavite na 2 minute u toplu vodu da nabubre, zatim ih isperite. Ocijeđene, zajedno s ušećerenom koricom umijesite u tijesto. Neka tijesto uzlazi još 15 minuta.
- Zagrijte masnoću na 160 stupnjeva C. Uz pomoć dvije pobrašnjene žlice grabite iz tijesta male uštipke, pa ih po 6 pržite 10 minuta u vrućem ulju dok ne postanu zlatnožuti. Nakon 5 minuta prženja okrenite ih rupičastom žlicom.