Kada spomenemo svečano druženje jedno od jela koje nam prvo pada na pamet je svakako francuska salata. Odlična je kao prilog piletini, puretini, prasetini ili bilo kojem drugom mesu, fina je kao dio snedviča, a food bloger Darko Debić, autor bloga "Samo jedan griz", ima još jednu odličnu ideju kako ih servirati.
Hrskave zvjezdice od lisnatog tijesta punjene Zvijezda francuskom salatom u kombinaciji s lososom i maslinama postaju prava mala delicija idealna za grickanje između toplog predjela i glave zvijezde - pečenog mesa. Pripremiti ih možeš i u drugim oblicima, no Darku, a i nama, su se posebno svidjele zvjezdice jer imaju taj blagdanski duh.
Kako pripremiti ovo fino jelo i što ti je sve potrebno, pogledaj i pročitaj u nastavku.
Sastojci:
- 500 g Zvijezda francuske salate
- 275 g lisnatog tijesta
- 100 g dimljenog lososa
- 1 limun
- 1 vezica svježeg vlasca
- 1 jaje
- 1 staklenka Zvijezda maslina
Priprema:
- Pećnicu zagrijati na 220 °C.
- Razvaljano lisnato tijesto izrezati u obliku zvjezdica promjera 8 cm.
- Jaje umutiti vilicom i premazati tijesto.
- Spojiti po dvije zvijezdice i sredinu svake zarezati manjim okruglim kalupom.
- Peči zvjezdice desetak minuta na 200 °C.
- Kada se zvjezdice ohlade, odvojiti zarezanu sredinu i puniti ih francuskom salatom.
- Na vrh staviti dimljeni losos te dekorirati svježim vlascem i maslinama.
- Naribati koricu limuna po gotovim zvjezdicama.