Recepti 04. lipnja 2016.

Jednostavna i zdrava grickalica: Hrskavi slanutak

Slanutak
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava i fina grickalica koju možete jednostavno napraviti sami

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 209

Potrebno vam je

  • 800 g slanutak, konzerva
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žličica curry
  • 1 žličica sol

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 220°C. 
  2. Slanutak ocijedite, isperite pa posušite na papirnatim ručnicima.
  3. Na pladnju za pečenje pomiješajte slanutak sa maslinovim uljem, curry prahom i soli tako da se ravnomjerno obloži.
  4. Rasporedite slanutak u jednom sloju i pecite dok poprimi zlatno smeđu boju i postane hrskav, oko 35-40 min. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.