Recepti 29. prosinca 2017.

Jela na žlicu s Fuliranja - i u vašem domu!

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Advent u Zagrebu traje do kraja ovog tjedna pa požurite isprobati delicije na  Fuliranju.

Upravo su na Strossmayerovom trgu adventske kućice Time i 50 A Burger & Champagne Bar. Vjerujemo da ste se dosad već zaustavili i isprobali nešto iz njihove ponude,  a sada njihove izvrsne recepta za jela na žlicu možete testirati i kod kuće. 


Pileći ramen (TIME)

  • 10 l vode
  • 1,5 kg pilećih nogica 
  • 3 kg bataka i krilaca
  • 2 kg pilećih i pačjih hrbata ( pola kuhani, pola pečeni ) 
  • 100 g Kombu algi
  • 50 g suhih Shiitake gljiva
  • 1 glavica češnjak
  • 7 komada mladog luka
  • 1 komad đumbira od 10 cm 
  • 3 komada mrkve

U hladnoj vodi namočimo alge, kuhamo dok ne zavrije, ostavimo na laganoj vatri 45 min da sporo kuha. Izvadimo i bacimo. Pola pačjih i pilećih hrbata zapečemo u pećnici 45 min na 180 C. U vodu nakon algi ubacimo shiitake, kuhamo još 30 minuta. Izvadimo ih i dalje ih kuhamo u odvojenoj posudi, u začinjenom octu od sushi riže, sa sojom, đumbirom i češnjakom, nekih 45 minuta. Dodamo pileće meso i kosti, koje smo prethodno malo blanširali i isprali pod vodom, ubacimo i pečene kosti s umakom od pečenja iz pleha ako ga ima.Dodamo češnjak, mladi luk, đumbir i mrkvu, sve na izrezano na manje komade. Kuhamo 4-5 sati na jako laganoj vatri, povremeno oberemo s vrha zmazanoću i pjenu. Ugasimo, pustimo da se slegne i procijedimo.

Serviranje u zdjelici ovim redoslijedom : Sol - prstohvat Soja 2 žlice Dashi u prahu 1/2 žličice Papar - prstohvat Češnjak sitno sjeckani 1/4 žličice Pačja mast i sezam ulje 2 žlice Pileća juha 2-3 dl , ovisno o zdjelici Ramen rezanci - 50 Burger & Champagneg - vrući i upravo skuhani. Zatim slažemo na vrh, količine proizvoljne : Enoki gljive Marinirane shiitake izrezane - 1 žlica Jaje kuhano 7 min u kipućoj vodi, ohlađeno - 1 kom Mljevena piletina ( na maslinovom ulju popržimo mljeveni pileći zabatak, s ribanim češnjakom i đumbirom, dodamo žličicu miso paste, podlijemo malo temeljca i ukuhamo kao u svijetli bolonjez, začinimo soli i paprom ) - 2 žlice Mladi luk - 1 žlica Nori alga - 2/4 cijelog lista alge Sjeckana rajčica iz ulja, s bosiljkom ili svježim korijanderom - 1 žličica

 

 | Author: Promo foto: Promo


Chili beans (50 Burger & Champagne)

Sastojci:

  • 1 srednje veliki luk (nasjeckani)
  • 2 mrkve ( nasjeckane )
  • 2 stabljike celera (nasjeckana) 
  • 1 režanj češnjaka (nadrobljeni) 

Sotirati u ulju dok ne omekša i dodati:

  • 1.5 L izmiksane rajčice
  • 1 čajna žlica slatke paprike
  • 1 čajna žlica ljute paprike
  • 2 čajne žlice mljevenog Kima
  • 1 čajna žlica mljevenog korijandera
  • 5 čajnih žlica crvene paprike
  • 1 kila kuhanog graha 
  • 1 kila kuhanog bijelog graha 
  • 1 kila kuhanog smeđeg graha

Dodajte otprilike litru vode, tako da prekrije grah.

Miješajte dok ne zakipi, a zatim kuhati narednih pola sata do 45 minuta uz povremeno miješanje. Na kraju posolite i popaprite.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.