Recepti Najfiniji blagdanski kolači s kavom 23. prosinca 2021.

Kardinal šnite u blagdanskom izdanju

; Darko Debić s bloga Samo jedan griz pripremio je blagdanske kardinal šnite s Franck Jubilarna kavom foto: Marko Prpić/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Darko Debić s bloga Samo jedan griz pripremio je blagdanske kardinal šnite s Franck Jubilarna kavom

Kardinal šnite pripremale su nam još mame i bake, a svaka obitelj imala je svoju inačicu ovog kremastog kolača. Meki biskvit od bjelanjaka i svilenkasta krema mogu se kombinirati s voćem, karamelom, ali i kavom što kardinal šnite čini slasticom za sva godišnja doba. Blagdansko izdanje ove tradicionalne slastice u kojoj je zvijezda okusa Franck Jubilarna kava pripremio je Darko Debić s bloga Samo jedan griz. Kako bi kardinal šnite uistinu bile zvijezda blagdanskog stola, ukrasi ih čokoladnim ukrasima kao što je to napravio Darko i svakako ih posluži uz šalicu tople i mirisne "Ciglice". 

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL Kada se priprema Franck Jubilarna kava cijeli dom miriše, baš kao i kada pečemo božićne kolače; foto: foto: Marko Prpić/PIXSELL

Sastojci:

Za biskvit:

  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • 40 g šećera
  • 50 g brašna
  • 1 vanilin šećer

Za šaum:

  • 5 bjelanjaka
  • 120 g kristal šećera
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • 1 žličica alkoholnog octa
  • Malo šećera u prahu za posipanje

Za kremu:

  • 2 listića želatine
  • 2 čajne žličice Franck Jubilarna kave
  • Malo ruma 
  • 50 gr šećera u prahu
  • 4 dl slatkog vrhnja 

Za dekoraciju:

  • 100 g bijele čokolade 
  • Šećer u prahu

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL Na papiru za pečenje povuci tri crte sa šaum masom, između crta ostavi prostor i tu povuci crte s biskvitnom masom; foto: foto: Marko Prpić/PIXSELL

Priprema:

  1. Za biskvit pjenasto umuti jaje, žumanjke, vanilin šećer i šećer. Miksaj dok se volumen ne poveća i postane svjetlo žute boje. Lagano umiješaj i brašno.
  2. Za šaum pjenasto miksaj bjelanjke sa šećerom, nakon dvije minute dodaj prosijano škrobno brašno i ocat. Još malo miksaj, ne dugo kako masa ne bi bila pretvrda.
  3. Obje mase stavi u vrećice za ukrašavanje. Na papiru za pečenje povuci tri crte dužine oko 30 cm sa šaum masom, između crta ostavi prostor i tu povuci crte s biskvitnom masom.
  4. Napravi još jednu takvu podlogu, obje stanu na isti pleh samo između ostavi prostora da se ne spoje u pečenju.
  5. Šećer u prahu stavi u cjedilo i lagano posipaj na podlogu. To će stabilizirati podloge i napraviti koricu.
  6. Stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva Celzijevih 25 do 30 minuta. Ohladi biskvit.
  7. Za kremu najprije pripremi 50 ml Franck Jubilarna kave.
  8. Želatinu namoči u hladnoj vodi, nakon par minuta želatinu ocijedi i otopi u kavi.
  9. Kad se želatina otopila dodaj rum i šećer u prahu (nije potreban ako je vrhnje biljno).
  10. Vrhnje za šlag miksaj do kremaste gustoće, umiješaj prohlađenu smjesu kave i želatine te ruma.
  11. Kremu rasporedi na jednu podlogu, poklopi drugom podlogom i posipaj šećerom u prahu prije posluživanja.
  12. Ukrasi zvjezdicama od bijele čokolade.

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL Darkovi kolači i Franck Jubilarna kava uveselit će svakog gosta koji te posjeti ovih blagdana; foto: foto: Marko Prpić/PIXSELL

Blagdanske recepte naši blogeri rade u suradnji s Franck Jubilarna kavom. Mirisna kava odličan je napitak za buđenje, ali i dodatak božićnim kolačima. Šalicu Franck Jubilarna kave volimo spojiti s finim kolačima, a tradicionalno dobra "Ciglica" je i odličan poklon kojim ćemo razveseliti bližnje. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.