gastro postao
Savršena grickalica koju možete poslužiti uz razne umake
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 901
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 3 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 šalica kukuruzni škrob
- 2.50 žličica češnjak u prahu
- 2.50 žličica cajenski papar
- 2 žličica šećer, kristal
- 1.50 šalica pivo
- 2 šalica mineralna voda
- 1 kom jaje kokošje
- 3 šalica ulje, biljno
Priprema
- Upalite pećnicu na 120°C. Pripremite 2 žičana stalka ili limena pladnja za hlađenje.
- Luk očistite i narežite poprečno na kolutove debljine 1-1,5 cm. Razdvojite ih, a one najmanje odvojite.
- U veću zdjelu sipajte 1 šalicu brašna i uvaljajte kolutove luka pa ostavite 30 min.
- Pomiješajte ostatak brašna, kukuruzni škrob, luk i češnjak u prahu, papar, šećer i sol.
- U drugoj posudi pomiješajte pivo, vodu i jaje.
- Postepeno umiješajte suhe sastojke u mokre da dobijete tijesto.
- U loncu ili dubljoj tavi zagrijte do 2.5 cm ulja.
- Pobrašnjeni luk umačite u tijesto i odmah stavite u vruće ulje. Pržite kolutove u nekoliko tura da ih ne bude previše istovremeno u loncu.
- Kada poprime zlatno žutu boju, nakon otprilike 3 min, premjestite luk na žičanu podlogu ili lim, pospite sa soli i držite u zagrijanoj pećnici da ostanu topli.