Recepti 12. siječnja 2015.

Kolutovi luka u pivskom tijestu

Kolutovi luka u pivskom tijestu
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena grickalica koju možete poslužiti uz razne umake

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 901

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 šalica kukuruzni škrob
  • 2.50 žličica češnjak u prahu
  • 2.50 žličica cajenski papar
  • 2 žličica šećer, kristal
  • 1.50 šalica pivo
  • 2 šalica mineralna voda
  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 šalica ulje, biljno

Priprema

  1. Upalite pećnicu na 120°C. Pripremite 2 žičana stalka ili limena pladnja za hlađenje.
  2. Luk očistite i narežite poprečno na kolutove debljine 1-1,5 cm. Razdvojite ih, a one najmanje odvojite.
  3. U veću zdjelu sipajte 1 šalicu brašna i uvaljajte kolutove luka pa ostavite 30 min.
  4. Pomiješajte ostatak brašna, kukuruzni škrob, luk i češnjak u prahu, papar, šećer i sol.
  5. U drugoj posudi pomiješajte pivo, vodu i jaje.
  6. Postepeno umiješajte suhe sastojke u mokre da dobijete tijesto.
  7. U loncu ili dubljoj tavi zagrijte do 2.5 cm ulja.
  8. Pobrašnjeni luk umačite u tijesto i odmah stavite u vruće ulje. Pržite kolutove u nekoliko tura da ih ne bude previše istovremeno u loncu.
  9. Kada poprime zlatno žutu boju, nakon otprilike 3 min, premjestite luk na žičanu podlogu ili lim, pospite sa soli i držite u zagrijanoj pećnici da ostanu topli.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.