Recepti 19. ožujka 2021.

Košarice od vučenog tijesta punjene salatom od šunke

Andrea Cukrov

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Otvaramo sezonu uskrsnih jela Andreinim receptom za hrskave košarice punjene šunkom! Situacija možda nije prikladna za velika druženja i pretjerivanje u pripremi hrane, ali to ne znači da ne možemo uživati u finim receptima. A ove košarice su baš to: jednostavne, dekorativne i ukusne!

Hrskave košarice vučenog tijesta lijep su dodatak blagdanskom stolu. Jednostavne su za izradu, a opet vrlo dekorativne. Možeš ih nadjenuti hladnim salatama po izboru, a mi ti predlažemo salatu od šunke i fine Zvijezda Delikates majoneze.

 | Author:

 

Sastojci za košarice:

  • 5 kora vučenog tijesta za savijače
  • 3 – 4 žlice Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Sastojci za salatu:

  • 200 g kuhane šunke
  • 50 g feta sira
  • 10 cherry rajčica
  • 5 – 6 crnih maslina
  • 3 – 4 Zvijezda kiselih krastavca
  • 1 mladi luk
  • 3 žlice Zvijezda kukuruza
  • 1 žličica Dijon senfa
  • 1 žlica grčkog jogurta
  • 70 g Zvijezda Delikates majoneze
  • sol, papar
  • sjeckani peršin

 | Author: Andrea Cukrov Andrea Cukrov

 

Postupak za košarice:

  1. Prvu koru vučenog tijesta premaži s malo maslinovog ulja pa na nju stavi drugu koru. Ponovi postupak dok ne složiš svih pet kora jednu na drugu.
  2. Ovako složene kore izreži velikom okruglom modlicom za kekse na dvadesetak krugova.
  3. Izrezane krugove tijesta složi u kalup za muffine i peci u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva desetak minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
  4. Pečene pažljivo izvadi iz kalupa za muffine i ostavi ih da se ohlade.

Postupak za salatu:

  1. Kuhanu šunku i feta sir nareži na kockice. Nasjeckaj rajčice, masline, kisele krastavce i mladi luk.
  2. Sve prebaci u zdjelu pa dodaj kukuruz i promiješaj.
  3. Dodaj senf, grčki jogurt i Zvijezda majonezu, začini soli i paprom pa još jednom sve izmiješaj.
  4. Salatu rasporedi u ohlađene košarice vučenog tijesta, posipaj ih sjeckanim peršinom i posluži.

Sretan Uskrs!

 | Author: PR PR

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.