Recepti 18. veljače 2018.

Kremasto: Gratinirana brokula s bademima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj više nego elegantan prilog bit će idealan uz raskošne komade mesa poput govedine ili svinjskog lungića. Za ultimativni užitak, kombinaciji dodajte čašu omiljenog bijelog vina.

Gratinirana brokula priprema se jednostavno, a donosi nježne, elegantne okuse i efektne tanjure. Dodatak badema ovo će jelo učiniti još primamljivijim, a poslužiti je možete uz bogatije komade mesa. Volite li ipak više svjetlo meso, kombinirajte je s piletinom u začinima, pa poslužite uz zdjelu sezonske salate.

 

Možda vas zanima... Tako dobra: Piletina u maslacu i češnjaku Recepti

 

Kremasta, nježna, meka i hrskava u isto vrijeme, brokula pripremljena na ovaj način divno će se složiti uz baš svaku situaciju - od onih romantičnih, pa sve do svakodnevnih brzinskih tanjura.

 

Možda vas zanima... Brokula: Zvijezda brzog ručka Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 1 glavica brokule
  • 2 žlice maslaca
  • 1 manji luk
  • 2 žlice brašna
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica temeljca ili vode
  • 100 g ribanog sira
  • Bademi

Postupak pripreme:

  1. U posudi otopite maslac, dodajte sitno sjeckani luk, pirjajte desetak minuta, pa dodajte brašno.
  2. Kuhajte jednu minutu, a zatim dodajte mlijeko i temeljac. Tekućina koju dodajete trebala bi biti topla ili barem sobne temperature. Kuhajte uz stalno miješanje dok ne dobijete gusti umak.
  3. Začinite soli i paprom, pa dodajte šaku ribanog sira.
  4. Brokulu kuhajte desetak minuta u posoljenoj vodi, a zatim je ocijedite i prebacite u vatrostalnu posudu.
  5. Prelijte dobivenim umakom, pospite s još ribanog sira i sitno sjeckanim bademima.
  6. Pecite dok brokula ne poprimi boju. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.