gastro postao
Ovaj više nego elegantan prilog bit će idealan uz raskošne komade mesa poput govedine ili svinjskog lungića. Za ultimativni užitak, kombinaciji dodajte čašu omiljenog bijelog vina.
Gratinirana brokula priprema se jednostavno, a donosi nježne, elegantne okuse i efektne tanjure. Dodatak badema ovo će jelo učiniti još primamljivijim, a poslužiti je možete uz bogatije komade mesa. Volite li ipak više svjetlo meso, kombinirajte je s piletinom u začinima, pa poslužite uz zdjelu sezonske salate.
Kremasta, nježna, meka i hrskava u isto vrijeme, brokula pripremljena na ovaj način divno će se složiti uz baš svaku situaciju - od onih romantičnih, pa sve do svakodnevnih brzinskih tanjura.
Potrebno vam je:
- 1 glavica brokule
- 2 žlice maslaca
- 1 manji luk
- 2 žlice brašna
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica temeljca ili vode
- 100 g ribanog sira
- Bademi
Postupak pripreme:
- U posudi otopite maslac, dodajte sitno sjeckani luk, pirjajte desetak minuta, pa dodajte brašno.
- Kuhajte jednu minutu, a zatim dodajte mlijeko i temeljac. Tekućina koju dodajete trebala bi biti topla ili barem sobne temperature. Kuhajte uz stalno miješanje dok ne dobijete gusti umak.
- Začinite soli i paprom, pa dodajte šaku ribanog sira.
- Brokulu kuhajte desetak minuta u posoljenoj vodi, a zatim je ocijedite i prebacite u vatrostalnu posudu.
- Prelijte dobivenim umakom, pospite s još ribanog sira i sitno sjeckanim bademima.
- Pecite dok brokula ne poprimi boju.
Dobar tek!