Recepti 22. studenoga 2022.

Neobično i ukusno: Palačinke od krumpira sa slaninom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
A zašto bi palačinke uvijek morale biti onako dosadne i tanke i meke? No, dobro, šalimo se s tim. Ali zašto ne promijeniti malo? Ovo je malo drugačija palačinka s naribanim krumpirom i prženom slaninom

Krumpir i pržena slanina. Sigurni smo da ti se već sami ovaj spoj sviđa! Osim tog, ovaj je obrok s ovim namirnicama dosta pristupačan, jer je prije svega jeftin, a onda i svima dostupan, pa i vrlo zahvalan za pripremu. Bilo koje jelo s krumpirom ne može biti dosadan. Može se pripremiti na bezbroj načina: u juhama, kao predjelo, prilog ili glavno jelo, a može ga se peći, kuhati, pirjati... 

A onda možeš napraviti palačinke od krumpira sa slaninom. Ovo jednostavno tako dobro i zimski zvuči da smo sigurni da ćeš to morati kušati! Ove palačinke idealan su izbor za zimu, u to nema sumnje.  Možeš ih poslužiti kao predjelo, ali mogu preuzeti ulogu glavnog jela ako ih serviraš uz svježu salatu ili dinstani kiseli kupus

Sigurni smo da bi se i ekipa oduševila da im poslužiš palačinke od krumpira s prženom slaninom. No, prvo ih isprobaj za sebe. 

Palačinke od krumpira s prženom slaninom

Sastojci:

  • 750 g krumpira
  • 75 g slanine
  • 1 crveni luk
  • 1 zelena paprika
  • 3 žlice maslaca
  • slatka paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Oguli, operi i krupno naribaj krumpire. Stavi ih u posudu, prelij hladnom vodom i ostavi da odstoje deset minuta. Potom ih ocijedi te dobro posuši.
  2. Nareži slaninu na kockice. Očisti i nasjeckaj luk. 
  3. Operi papriku pa ju nareži na komadiće.
  4. U debljoj tavi zagrij žlicu maslaca. Na njemu poprži slaninu da postane hrskava.
  5. Pirjaj luk i papriku pet minuta u masnoći od slanine pa ih izvadi. U posudi dobro izmiješaj krumpir, slaninu, luk i svježu papriku pa sve začini solju, paprom i mljevenom paprikom.
  6. Zagrij maslac na tavi, dodaj mješavinu s krumpirom i poravnaj.
  7. Prži na umjerenoj vatri oko 15 minuta bez miješanja, pa okreni i prži s druge strane deset minuta.
     
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.