Krumpir i pržena slanina. Sigurni smo da ti se već sami ovaj spoj sviđa! Osim tog, ovaj je obrok s ovim namirnicama dosta pristupačan, jer je prije svega jeftin, a onda i svima dostupan, pa i vrlo zahvalan za pripremu. Bilo koje jelo s krumpirom ne može biti dosadan. Može se pripremiti na bezbroj načina: u juhama, kao predjelo, prilog ili glavno jelo, a može ga se peći, kuhati, pirjati...
A onda možeš napraviti palačinke od krumpira sa slaninom. Ovo jednostavno tako dobro i zimski zvuči da smo sigurni da ćeš to morati kušati! Ove palačinke idealan su izbor za zimu, u to nema sumnje. Možeš ih poslužiti kao predjelo, ali mogu preuzeti ulogu glavnog jela ako ih serviraš uz svježu salatu ili dinstani kiseli kupus.
Sigurni smo da bi se i ekipa oduševila da im poslužiš palačinke od krumpira s prženom slaninom. No, prvo ih isprobaj za sebe.
Palačinke od krumpira s prženom slaninom
Sastojci:
- 750 g krumpira
- 75 g slanine
- 1 crveni luk
- 1 zelena paprika
- 3 žlice maslaca
- slatka paprika
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Oguli, operi i krupno naribaj krumpire. Stavi ih u posudu, prelij hladnom vodom i ostavi da odstoje deset minuta. Potom ih ocijedi te dobro posuši.
- Nareži slaninu na kockice. Očisti i nasjeckaj luk.
- Operi papriku pa ju nareži na komadiće.
- U debljoj tavi zagrij žlicu maslaca. Na njemu poprži slaninu da postane hrskava.
- Pirjaj luk i papriku pet minuta u masnoći od slanine pa ih izvadi. U posudi dobro izmiješaj krumpir, slaninu, luk i svježu papriku pa sve začini solju, paprom i mljevenom paprikom.
- Zagrij maslac na tavi, dodaj mješavinu s krumpirom i poravnaj.
- Prži na umjerenoj vatri oko 15 minuta bez miješanja, pa okreni i prži s druge strane deset minuta.