gastro postao
Hrskavi zalogaji punjeni sirom i šunkom bit će odlična grickalica za sve uzraste, posebice kada ih poslužite uz fini domaći umak.
Jednostavni za pripremu, ovi džepići bit će sjajna ideja za rođendanske proslave ili druženja s najdražima. Zbog jednostavnih sastojaka voljet će ih i mali i veliki, a ni vama priprema neće zadati prevelike probleme.
Sve što trebate jest pripremiti tijesto za pizzu, napuniti ga, a zatim ga preklopiti tako da dobijete manje poklončiće.
Pripremite umak od kiselog vrhnja ili grčkog jogurta, dodajte mu češnjak i začinsko bilje, malo limuna i maslinovo ulje, pa poslužite ohlađen uz tople zalogajčiće.
Potrebno vam je:
- 500 g brašna
- 1 žličica kvasca
- 250 ml vode
- 1 žličica šećera
- 1 jaje
- Sir
- Šunka
Priprema:
- Pomiješajte brašno, vodu, kvasac i sol i zamijesite tijesto.
- Pustite da odmara sat vremena i udvostruči se.
- Za to vrijeme naribajte sir, a šunku nasjeckajte na kockice.
- Tijesto razvaljajte na tanko, pa ga režite na jednake pravokutnike.
- U svaki pravokutnik stavite žlicu ribanog sira i malo šunke, preklopite ih sa svih strana.
- Peciva prebacite na topli lim.
- Pustite da odmore još 15 minute, pa ih premažite umućenim jajem.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta ili dok paketići ne poprime zlatnu boju.
Dobar tek!