gastro postao
Tradicionalni umak za tjesteninu napravite od tropskog voća, pinjola i bosiljka
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 9
Potrebno vam je
- 1 kom avokado (mesnati dio)
- 1 šalica bosiljak, vezica
- 0.30 šalica pinjoli
- 3 režanj češnjak
- 1 kom limunov sok
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Avokado oguliti, odstraniti košticu i narezati.
- Pomiješati avokado, bosilljak, pinjole i češnjak te usitniti u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Dok aparat radi postepeno dodavati limunov sok, maslinovo ulje i malo vode po potrebi do glatke smjese.
- Začiniti po ukusu sa soli i paprom.
- Upotrijebiti odmah ili držati u hladnjaku do 4 sata. Servirati s rajčicama, kao umak uz povrće, pečenu piletinu ili ribu.