Recepti 13. listopada 2014.

Pesto od avokada

Pesto od avokada
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni umak za tjesteninu napravite od tropskog voća, pinjola i bosiljka

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 1 kom avokado (mesnati dio)
  • 1 šalica bosiljak, vezica
  • 0.30 šalica pinjoli
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom limunov sok
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Avokado oguliti, odstraniti košticu i narezati.
  2. Pomiješati avokado, bosilljak, pinjole i češnjak te usitniti u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Dok aparat radi postepeno dodavati limunov sok, maslinovo ulje i malo vode po potrebi do glatke smjese.
  3. Začiniti po ukusu sa soli i paprom.
  4. Upotrijebiti odmah ili držati u hladnjaku do 4 sata. Servirati s rajčicama, kao umak uz povrće, pečenu piletinu ili ribu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.