gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 334
Potrebno vam je
- 400 g losos
- 2 kom jaje kokošje
- 0.50 kom limunov sok
- 1 žlica kapari
- 0.50 žličica sol
- 0.50 žličica svježe mljeveni papar
- 0.50 žličica cajenski papar
- 12 kom krekeri, slani
- 1 žlica krušne mrvice
- 1 žlica maslac, slani
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Pomiješajte komade ocijeđenog konzerviranog lososa, jaja, limunov sok, kapare, sol i papar u zdjeli da se svi sastojci ravnomjerno izmiješaju.
- Nadrobite krekere rukama u smjesu pa ponovno promiješajte.
- Zdjelu prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 30 min ili preko noći.
- Tanjur posipajte sa polovicom krušnih mrvica.
- Smjesu sa lososom podijelite na 4 djela i formirajte pljeskavice.
- Poslažite ih na tanjur pa posipajte preostalim krušnim mrvicama.
- Ulje i maslac otopite u večoj tavi i pecite pljeskavice oko 5 min sa svake strane.