gastro postao
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- oštro brašno
- ulje
- 1 kom jaja
- 0.50 dl mlijeka
- 1 tikvica
- 2 žlica posnog sira
- sol
- papar
Priprema
- Tikvicu naribajte, posolite i stavite u hladnjak na pola sata.
- Pripremite gušću smjesu za palačinke, od jaja, mlijeka, ulja i brašna.
- Ocijedite tikvice i dodajte u smjesu.
- Promiješajte te dodajte posni sir, malo posolite i popaprite.
- Stavite peći na zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok popečci ne dobiju zlatnu boju s obije strane.
Sir
popečci
polpeti
korisnički recept
posni sir
tikvica
proljeće
prženje
Fašnik
Noć vještica
uskrs
Nova Godina
ljeto
jesen
zima
Božić
finger food
jelo od povrća
jelo od sira